Scratch Messiah Amersfoort 2017

Puntuit   12 jan. 2017
Messiah 2016-11(1)
Datum:
vrijdag 27 januari 2017
Locatie:
St. Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
Doelgroep:
15-18 jaar

Het Van Lodenstein College organiseert vrijdag 27 januari een scratchdag voor en door jongeren. Leerlingen en oud-leerlingen van het VLC zullen samen met enkele honderden andere muziekliefhebbers de Messiah van Georg Friedrich Händel (1685-1759) uitvoeren in de monumentale St. Joriskerk te Amersfoort.

De leerlingen hebben zowel op school als thuis hard gestudeerd en komen op deze dag bij elkaar om samen met een professioneel orkest en professionele solisten te repeteren. 's Avonds wordt de Messiah dan voor publiek uitgevoerd. Händel componeerde dit oratorium - een groot muziekstuk met geestelijke inhoud, uitgevoerd door orkest, koor en solisten - in 1741.

De teksten van de Messiah komen uit het Oude en Nieuwe Testament en spreken achtereenvolgens over de profetieën, het lijden, sterven en de opstanding Christus en over de wederkomst van het Koninkrijk van God. De verschillende onderdelen heeft Händel op een fantastische manier uitgewerkt in zijn muziek, waarmee een waar meesterwerk is ontstaan.

Kaarten kunt je bestellen via de website www.scratchamersfoort.nl. Kinderen tot en met 12 jaar en leerlingen van het Van Lodenstein College kunnen voor de helft van de prijs naar binnen.

 Importeer in je agenda (iCal)

Terug naar Agenda