Blije geslaagden op een rij (fotoserie)

Puntuit   19 jun. 2017 | tekst Puntuitredactie
COVERGESLAAGDEN01
geslaagde
COVERGESLAAGDEN03
COVERGESLAAGDEN04
COVERGESLAAGDEN05
COVERGESLAAGDEN06
COVERGESLAAGDEN07
COVERGESLAAGDEN08 (1)
COVERGESLAAGDEN09
COVERGESLAAGDEN10
COVERGESLAAGDEN12
COVERGESLAAGDEN13
COVERGESLAAGDEN15
COVERGESLAAGDEN16
COVERGESLAAGDEN17
COVERGESLAAGDEN19
COVERGESLAAGDEN20
COVERGESLAAGDEN21
COVERGESLAAGDEN23
COVERGESLAAGDEN24
COVERGESLAAGDEN25
geslaagd2
geslaagd4
geslaagd5
geslaagd6
geslaagd7

HOERA! Geslaagd! Voor veel examenkandidaten is de examentijd officieel voorbij. Puntuit verzamelde foto's van blije leerlingen die te horen kregen dat ze geslaagd zijn.


Onderaan dit artikel staan de lijsten met alle geslaagden per school. Staat jij er ook tussen?


Jonathan Maljaars

Niet thuis aan de keukentafel, maar op ‘zijn’ schip hoorde Jonathan Maljaars (16) uit Meliskerke dat hij zijn diploma vmbo bb heeft gehaald. Intussen wisselde hij het Calvijn College in Krabbendijke in voor het werk op de Ora et Labora. Jonathan ziet het helemaal zitten. „Lekker varend werkend en geen drukke omgeving met veel verschillende collega’s.” Na de zomer gaat hij aan het Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen een opleiding tot binnenvaartmatroos volgen.

Charlotte Nieuwenhuis

Charlotte Nieuwenhuis (18) uit Kampen poseert met de Nederlandse vlag op de achterklep van een vrachtwagen. „Supertof toch?” Ze deed vwo-examen op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen en slaagde.

Rachel en Liza Hofman

De Rijssense zusjes Rachel (18) en Liza Hofman (16) slaagden beiden. Liza (r.) behaalde haar havodiploma aan de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Rijssen. Haar zus rondde de vwo af op de schoollocatie in Apeldoorn.

Joost en Joanne ten Voorden

Broer en zus Ten Voorden uit Capelle aan den IJssel vieren het behalen van hun diploma met behulp van een confettikanon. Joost (15) haalde zijn vmbo-diploma, Joanne (17) slaagde voor de havo. Beiden werden de afgelopen jaren regelmatig gesignaleerd op de Revius­locatie van het Wartburg College in Rotterdam.

Marjolein Verdoold

Marjolein Verdoold (16) uit Giessenburg kon de vlag uithangen toen ze hoorde dat ze was geslaagd voor haar vmbo-examen op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem.

Maritte van Horssen en Wybe van den Bosch

„Het was spannend, maar we zijn allebei geslaagd.” Maritte van Horssen (16) uit Aalst kan haar geluk niet op nu ze samen met haar 17-jarige vriend Wybe van den Bosch uit Waardenburg een examenfeestje kan vieren. Beiden deden examen op de Gomarus Scholgemeenschap in Gorinchem. Wybe deed havo, Maritte vmbo.

Anne-Marije van Wijk

Anne-Marije van Wijk (16) uit Werkendam hoefde de vlag niet alleen te hijsen. „Tot mijn grote verrassing hielp mijn kleine tantezeggertje mee.” De scholier van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem behaalde haar vmbo bb-diploma.

André Jansen

„Van blijdschap sprong ik uit het raam en belandde op het balkon. Ik stak de vlag in de houder en riep heel hard: „Geslaagd!”” De Barnevelder André Jansen (15) kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat hij met zijn vmbo bb-diploma op zak het Van Lodenstein College in Hoevelaken vaarwel kon zeggen.

Angela van Laar en Elise Verwoert

De buurmeisjes Angela van Laar (17) (links) en Elise Verwoert (18) uit Kesteren haalden beiden hun havodiploma aan het Van Lodenstein College in Kesteren. „Nu hangt op nummer 4 en 6 de vlag. En staan de buurtjes erbij met een brede lach.”

Marit van Horssen

Marit van Horssen (15) uit Aalst had sinds januari elke dag tot 18.00 uur bijles op school in de hoop haar vmbo-diploma te halen. En dat bleef niet zonder resultaat. De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem ziet haar niet meer terug.

Mark Roos

Ook de jongste broer mag het Driestar College in Gouda vaarwel zeggen. Zijn broers en zwager tillen Mark Roos (16) uit Gouda op nu hij zijn vmbo gt-diploma heeft gehaald.

Marnix Voorwinden en Robin Cranendonk

Marnix Voorwinden (18, rechts) en zijn vriend Robin Cranendonk (18) uit Ridderkerk weten hoe ze het behalen van hun diploma moeten vieren. Nadat ze waren geslaagd voor hun vwo-examens maakten ze een triomfrit door Ridder­kerk. Luid toeterend (zie video op puntuit.nl/geslaagd)! De twee deden eindexamen op het Wartburg College, locatie Guido de Brès in Rotterdam. Ze zijn sinds groep 1 van de basisschool de dikste vrienden. Na de examens hebben ze samen een weekje gerelaxt op de Canarische eilanden.

Thijmen Stolk

De geslaagde Thijmen Stolk (17) neemt op een krachtige manier afscheid van het Van Lodenstein College in Amersfoort. De havist uit Zeist beoefent de sport calisthenics. „Iets met rekstokken”, legt hij uit.

Celmira Bremmer en Channa Scholten

Celmira Bremmer (15) en Channa Scholten (15) fietsten nog één keer van Katwijk aan Zee naar het Driestar College in Leiden. Ze haalden hun vmbo gt-diploma op een feestelijke manier op. 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Examens 2017"

Bekijk het dossier    

Downloads

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland