Column Lieke: Leef in de echte wereld

Puntuit   10 jan. 2017 | tekst Lieke van den Bogaard, beeld video
prank

Yona-ambassadeur Lieke van den Bogaard (17) vraagt zich af hoeveel je nog meekrijgt van wat er om je heen gebeurt als je verdiept bent in je mobiele telefoon.

"Op Youtube kwam ik een filmpje tegen, van een groep die een prank uit gingen halen bij mensen die op hun mobiel zaten. Ze probeerde mensen af te leiden van hun mobiel.

In eerste instantie ging er een persoon naast zitten, niemand keek op. Vervolgens gingen ze met verkleed kleren langs lopen, ook daar reageerde niemand op. Het viel me na de eerste twee stappen eigenlijk direct op hoe moeilijk het is om met iemand contact te krijgen wanneer die echt in zijn of haar mobiel verdiept is.

Nadat ze de eerste twee stappen hadden gedaan gingen ze het met meerdere personen proberen. Ze liepen met maskers voorbij, sommigen gingen naast de desbetreffende persoon zitten. De laatste stap was het fotograferen. Dit was eigenlijk wel het leukst om te zien en bizar dat zelfs dat niet gezien werd. Alle personen die een keer waren langs gelopen of ernaast zijn gaan zitten gingen nu achter de persoon staan, dus mensen met masker en verkleedkleren etc. Vervolgens werd er een foto genomen en zijn ze de persoon gaan confronteren. Iedereen kijkt op en niemand snapt wat er is gebeurd en hoe het kon gebeuren om dat niet door te hebben.

Ik denk dat iedereen zich wel eens betrapt voelt: dat je met iemand aan het praten bent en ondertussen op je mobiel zit en nog geen minuut later niet meer weet wat er gezegd is. Herken jij jezelf ook?"

Terug naar nieuwsoverzicht opmerkelijk