Hannah leert koken: farfalle met broccoli

Puntuit   12 sep. 2017 | tekst Puntuitredactie, beeld Pixabay
broccoli-1974764__340

Deze week een gerecht dat niet alleen lekker is, maar er ook heel leuk uitziet: Farfalle met broccoli. Nu denk je: Farfalle, wat is dat? In de volksmond wordt het ook wel 'strikjespasta' genoemd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

- 150 gram Farfalle pasta

-  400 gram broccoli

- 100 gram roomkaas 

- 45 gram groene pesto

- 100 gram gerookte kip

- 75 ml water

Hoe ga je te werk?

1. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar. Prik af en toe in een roosje broccoli om te bepalen of het al gaar is. Proeven kan natuurlijk ook.

2. Doe terwijl de broccoli staat te koken de pasta in een ruime hoeveelheid water en kook deze gaar. Je kunt de pasta het beste af en toe even proeven om te bepalen of het al gaar is.

3. Neem een wokpan of een grote koekenpan en roer de pesto, roomkaas en het water door elkaar. Verwarm dit goedje tot het kookt en breng het op smaak met peper en zout. 

4. Voeg de pasta, broccoli en de kipreepjes toe aan het pesto-roomkaaspapje (vandaar die grote pan) en laat het nog één minuutje lekker warm worden.

5. Aanvallen maar!

Variaties:

- In plaats van Farfalle kun je ook andere pastasoorten gebruiken, zoals spaghetti.

- Je kunt ook stukjes kip bakken in plaats van gerookte kip kopen.

- Geld over? Pijnboompitten zijn ook erg lekker door dit gerecht. Rooster die eerst een poosje in de koekenpan (zonder olie/boter!) en pas op dat ze niet aanbranden.

Puntuitredacteur Hannah leert je iedere week een maaltje koken. Deze week: deel 6. 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Hannah leert koken"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland