Leerlingen Driestar College in Parijs tijdens aanslag

Puntuit   21 apr. 2017 | Puntuitredactie, beeld ANP
ANP-50798688

Leerlingen uit vwo-6 en havo-5 van het Driestar College Gouda waren gisteren in Parijs toen drie politieagenten werden beschoten op de Champs Élysées. Ze zijn inmiddels allemaal veilig thuis.

Eén van de agenten is door de schietpartij overleden, twee zijn zwaargewond, maar buiten levensgevaar. De aanslag is opgeëist door IS.

De leerlingen van het Driestar College Gouda waren op excursie in de Franse hoofdstad. Ze hadden gisterenavond precies rond de tijd van de aanslag een moment om zelfstandig door de stad te lopen, vertelt Jan Möhlmann, sectordirecteur havo & vwo bovenbouw, tegen het Algemeen Dagblad. "Op het moment dat ik gebeld werd door de begeleiders die mee waren, schrok ik natuurlijk. De begeleiders begonnen meteen met leerlingen bij elkaar halen. Vijf leerlingen waren nog niet in de groep, maar daar was wel telefonisch contact mee dus we wisten dat zij veilig waren."

De groep was rond middernacht compleet en is snel daarna vertrokken naar Gouda, waar zij vanmorgen om 06.00 uur aankwamen. Möhlmann tegen het AD: "Het was al de bedoeling dat ze vrijdagochtend terug zouden komen, maar dit is natuurlijk niet leuk. Het heeft wel impact gehad op de leerlingen. Sommigen liepen een kwartier voor de aanslag nog op de Champs Élysées. Dan gaan er wel dingen door hun hoofd heen".

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland