Student Company Jong voor Oud wint vlucht met MAF-vliegtuig (video)

Puntuit   07 apr. 2017 | Puntuitredactie, beeld JvO
Jong voor oud(2)

Studenten van het Hoornbeeck College in Gouda die mini-onderneming Jong voor Oud oprichtten, werden gisteren eerste bij de wedstrijd van de Vereniging Reformatorische Ondernemingen. Het team van SpecialTree zat Jong voor Oud op de hielen en Frodio ging ervandoor met de derde prijs.

Een van de winnaars van mini-onderneming Jong voor Oud vertelt in een filmpje wat het bedrijf heeft gewonnen: een vlucht voor zeven personen met een vliegtuig van christelijke zendingsorganisatie MAF, een beker en allemaal een bos bloemen.

De winnende Student Company heeft als doelstelling ouderen gezelligheid te geven door een bezoekje van jongeren. Dat leggen ze uit in een artikel op puntuit.nl. "Jong voor Oud (JvO) koppelt één of meerdere jongere(n) aan een eenzame oudere. Deze jongeren besteden een gedeelte van hun vrije tijd aan het bezoeken van de eenzame ouderen. Zij beschikken over een breed activiteitenpalet: Van Rummikub tot schaken, van haken tot breien en van wandelen tot gewoon gezelschap houden."

"De jongeren krijgen van JvO hiervoor een vrijwilligersvergoeding per afgelegd bezoek. Dit willen wij financieren door het verkopen van vouchers, oftewel ‘Aandacht-voor-elkaartjes’. Eén ‘Aandacht-voor-elkaartje’ staat gelijk aan een bezoek van een maatje van ca. één uur aan een eenzame oudere. Dit bezoek is voor die oudere onbetaalbaar en niet in geld uit te drukken."

Door het schrijven van het artikel dingt de mini-onderneming ook nog mee naar de Puntuitaward voor de beste onderneming. Daarbij is een artikel over de onderneming en een advertentie in het RD te winnen.

Meer informatie over andere deelnemende Student Companies vind je hier.


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Actie: Puntuitaward Student Companies 2017"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland