Vijf tips om te doen met de Puntuitpagina als je deze niet wilt lezen (video)

Puntuit   09 aug. 2017 | tekst Hannah Neele, beeld Youtube
Puntuitpaginatips

Op de redactie van Puntuit ligt een grote stapel oude Puntuitpaginaís. Die leverde inspiratie op voor de redacteuren. Want je kunt veel meer met een krant dan deze alleen maar lezen.

Wil jij weten wat je nog meer met een Puntuitpagina kunt doen? Check dan de volgende ideeën. Wij zorgen ervoor dat jij je niet hoeft te vervelen in de laatste weken van de vakantie.

Scheuren

Voor dit spel mag je de krant verscheuren. Huh? Een krant verscheuren? Ja. Maar zorg er dan wel voor dat je wint. Zit je op de camping en heb je niets anders bij de hand dan een krant? Geef iedere deelnemer een pagina en houd een wedstrijdje. Wie scheurt de langste sliert? Verkijk je er niet op, want het is knap lastig.

Kweekpotje

Wil je een eigen moestuintje beginnen, maar weet je niet of het iets voor je is? Koop dan niet gelijk allerlei dure spullen, maar test het eerst in het klein. Een krant kan je daarbij helpen. Neem een aantal pagina’s, vouw deze om een waterflesje en knip het overbodige gedeelte weg. Haal het flesje weg, want dat diende alleen om af te meten. Lijm de uiteinden aan elkaar en plak de onderkant dicht, zoals je dat bij een cadeautje doet. Vul dit vervolgens met grond en doe er wat zaadjes in. Zet het potje op een schoteltje in de vensterbank en besprenkel de zaadjes dagelijks met wat water. Laat je het ons weten als je pizza eet met daarop je zelfgekweekte, verse basilicum?

Slinger

Als je graag versieringen maakt, is deze tip voor jou. Om een slinger van de Puntuitpagina te maken, knip je er driehoeken uit. Deze lijm of niet je vast aan een lint en zie daar: je zelfgemaakte Puntuit­slinger. Vrolijk en ook nog eens heel goedkoop.

Letter prikken

Voor het spel ”letter prikken” heb je naast een Puntuit­pagina twee lege blaadjes en twee pennen nodig. Prik met je ogen dicht een letter op de pagina en verzin binnen een minuut zo veel mogelijk woorden die met die letter beginnen. Het leukste is om met categorieën te werken. Jongensnamen, landen, planten of steden.

Cadeaupapier

Als je snel een cadeautje in moet pakken, maar erachter komt dat het papier op is, dan is dit misschien de ideale oplossing. Kies een leuke of mooie Puntuitpagina en verpak daarin je cadeautje. Leuk lintje eraan en op naar die verjaardag.

Deze ideeën zijn getest door de redacteuren Hannah en Arien. Wil je zien hoe zij hun ‘creativiteit’ in de pagina stopten? Zie de video


Aan de slag

Deze pagina is lekker kleurrijk, zodat jij er een leuke creatie van kunt maken. Welke bestemming verzin jij voor de Puntuitpagina? Stuur de foto van je kunstwerk naar info@puntuit.nl of app naar 06-57357435. Vinden wij leuk!

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland