Actie: Kunstwedstrijd Refo 500

Aanmelden kan niet meer. Insturen vóór donderdag 27 april!


Inzending 16: 20 actuele stellingen voor de kerk van nu

23 uur geleden

Inzending 16: 20 actuele stellingen voor de kerk van nu

Begin maart zijn wij begonnen met het maken van de: '20 vernieuwde actuele stellingen van de tegenwoordige kerk'. Wij wilden graag iets doen, met de 95...

Inzending 17: Schilderij van een kathedraal met brandende kaars

23 uur geleden

Inzending 17: Schilderij van een kathedraal met brandende kaars

Het maken van een werkstuk over de herdenking van de Reformatie 500 jaar geleden was de opdracht, die Puntuit een poosje geleden aan de reformatorische scholen...

Inzending 18: Paneel met glas-in-loodraam

23 uur geleden

Inzending 18: Paneel met glas-in-loodraam

500 jaar Reformatie, waar denk je dan aan? Wij hebben daar over nagedacht en dit is het resultaat. Voor de Reformatie was het donker, na de Reformatie ging er...

Inzending 13: Glas-in-lood 'Martelaar en Beeldenstorm'

afgelopen vrijdag

Inzending 13: Glas-in-lood 'Martelaar en Beeldenstorm'

We maakten een glas-in-lood over een martelaar en de Beeldenstorm. Omdat de Reformatie met de kerk te maken heeft kozen we voor een glas-in-lood kerkraam.

...

Inzending 14: Stripverhaal over Petrus Datheen

afgelopen vrijdag

Inzending 14: Stripverhaal over Petrus Datheen

Voor de kunstwedstrijd Refo 500 wilde ik iets creatiefs maken. Daarom heb ik een stripverhaal gemaakt over Petrus Datheen. Hij heeft in contact gestaan met...

Inzending 15: Stopmotion video Maarten Luther (95 stellingen)

afgelopen vrijdag

Inzending 15: Stopmotion video Maarten Luther (95 stellingen)

We wilden iets origineels doen en toen bedacht ik dat we wel een stopmotion video van Luther kon maken. Van mijn oom kon ik een Playmobil poppetje van Luther...

Inzending 10: Schilderij slotkapel in Wittenberg

afgelopen donderdag

Inzending 10: Schilderij slotkapel in Wittenberg

Het schilderij moet de deuren van het slotkapel van Wittenberg voorstellen. Het kunstwerk bestaat uit drie lagen waardoor je een 3D effect krijgt. Als eerste...

Inzending 11: Inkt- en aquareltekening Refo500

afgelopen donderdag

Inzending 11: Inkt- en aquareltekening Refo500

Omschrijving beeldelementen en uitleg

Deze tekening beeld een Jakobsladder uit, vergeleken met de Scala Santa...

Laad meer berichten...

Actie: Doe mee met kunstwedstrijd Refo500

Een animatie hoe Luther de 95 stellingen aan de deur spijkert, een houten maquette van kasteel de Wartburg of een metalen stopbord met de tekst ”stop de aflaat”. De beste inzender in de Refo500-kunstwedstrijd wint een reisje naar Duitsland voor vier personen.

 

De kunstwedstrijd rond Refo500 is in volle gang. Tientallen (teams van) jongeren zijn aan de slag gegaan. De deadline van insturen nadert. Lees hier alles over de uitleg, de spelregels en de prijzen. En check de promovideo.

Stuur hier je inzending in!

Alle inzenders presenteren hun kunstwerk op puntuit.nl. Dit gebeurt met behulp van zo'n tien (detail)foto’s en/of een video van ongeveer één minuut. Hoe mooier je jouw werkstuk in beeld brengt, hoe beter het is. Verder is een toelichting op het werkstuk vereist. Daarin beschrijf je onder meer hoe het kunstwerk tot stand is gekomen en wat de gedachte erachter is.

In het formulier hieronder kun je jouw inzending voor de Refo500-kunstwedstrijd insturen.

Let bij het invullen van het formulier op het volgende:

 • Vul bij "Naam" jouw/jullie voorna(a)m(en) in én jouw/jullie klas én school (NB. Die laatste twee niet vergeten)!
 • Vul bij "Woonplaats" de plaats van de school in.
 • Vul bij "Extra info" een omschrijving van jouw/jullie kunstwerk in. Bijv. "Schilderij van Johannes Calvijn" of "Animatie over Luthers 95 stellingen".
 • Geef bij "Het verhaal" extra toelichting op het kunstwerk. Daarin beschrijf je onder meer hoe het kunstwerk tot stand is gekomen en wat de gedachte erachter is. TIP: Zorg dat je deze toelichting vooraf alvast in Word tikt. Op die manier ben je de tekst niet kwijt, als de inzending zou mislukken (doordat je bepaalde dingen over het hoofd hebt gezien of velden niet goed hebt ingevuld) ;-) 
 • Heb je een Youtubevideo bij het kunstwerk? Vul dan de url in op het desbetreffende veld. Geen video? Laat het veld dan leeg.
 • Koppel minimaal 1 foto (N.B. zonder video zijn detailfoto's zeker vereist, omdat alleen daarmee een werkstuk op alle onderdelen kan worden beoordeeld! Video én meerdere foto's mag ook!).
  LET OP! Alleen .jpg-bestanden inzenden. GEEN .jpeg of .png-bestanden. Dan mislukt de inzending!)
  LET OP 2!! Foto's mogen niet (veel) groter zijn dan 1 MB. Stuur je toch meerdere zware beelden in dan zal de inzending ook niet succesvol zijn. Verklein de foto's met een beeldbewerkingsprogramma (desnoods Paint).
 • Laat je contactgegevens achter zodat we je snel kunnen bereiken als je gewonnen hebt.

Succes!

Inzendformulier

Nú inzenden voor Refo500-kunstwedstrijd

Maak een kunstwerk over de Reformatie. Zo luidde de opdracht van de Refo500-kunstwedstrijd van Puntuit. Tientallen jongeren meldden zich aan en zijn –soms op school– bezig geweest.