Nieuwe actie: Daag je vrienden uit

Nieuws   26 mei 2017 | tekst Puntuitredactie, beeld Fotolia
Fotolia_143056570_Subscription_Monthly_XL

Heb jij een patser als vriend? Laat ’m maar eens een dagje trainen met de mariniers. Is een vriendin van jou té netjes? Laat haar poep scheppen onder het toeziend oog van Puntuit. Jongeren die deze zomer eens iemand op een goede manier flink te grazen willen nemen, kunnen op de jongeren­redactie rekenen.

Puntuit maakt deze zomer een ludieke serie met artikelen waarbij we voor de verandering jouw hulp nodig hebben. Daag je vrienden uit voor een avontuurlijke challenge. Overwinnen ze zichzelf?

Wat stelt de challenge voor?

Jij meldt een of meer vriend(inn)en voor een avontuurlijke uitdaging die ze moeten overwinnen. Je regelt dat ze een dag vrij hebben en houdt verder geheim wat ze gaan doen. Zelf ben je er die dag natuurlijk ook bij. Puntuit organiseert de challenge en is erbij aanwezig om er een spetterend artikel over te schrijven.

Aan wat voor challenges moet je denken?

Nou, hierover hebben we als redactie zelf vast wat gebrainstormd. Je kunt je vrienden bijvoorbeeld deze uitdagingen voorschotelen.

  • Laat ze zo veel mogelijk olifanten- of pandapoep scheppen in Ouwehands Dierenpark. Voor welke jongere met een beetje smetvrees biedt deze vieze challenge een kans om zichzelf te overwinnen?
  • Breng koffie rond in een bejaardentehuis en knoop een praatje aan. Welke socio laat de meeste ouderen hardop lachen?
  • Hebben je vrienden altijd al eens een trainingsdag bij de mariniers willen meemaken? Wie houdt deze fysieke challenge vol?
  • Stuur je vrienden als gids naar het Archeon en laat ze het publiek zo overtuigend mogelijk vertellen over de middeleeuwen of de Romeinse tijd. Wie heeft zo veel kennis dat-ie niet door de mand valt?
  • Laat je maat een paar oer-Hollandse stampotten koken voor mensen in het asiel­zoekerscentrum. Welke stamppot vinden onze asielzoekers het lekkerst?
  • Wat dacht je van een mentale uitdaging. Wie kan er het langst in een speciale, geluidsdichte kamer zitten?

Weet je een andere, nóg leukere challenge? Laat het ons weten. Het mag zijn op het gebied van uithouding, kracht, kennis of psyche. 

Hoe meld je je vriend(in) aan?

Ben je tussen de 12 en 25 jaar en lijkt jou een van bovenstaande uitdagingen leuk? Of weet je een nog betere uitdaging voor jouw vriend(in) of vriendengroep? Meld je bij ons en de redactie probeert jouw challenge te verwezenlijken. Stuur uiterlijk 9 juni jouw naam, de na(a)m(en) van je vriend(en), je leeftijd, telefoonnummer, de soort challenge én een motivatie naar info@puntuit.nl of via WhatsApp naar onze redactietelefoon (06-57357435).

En dan?

De Puntuitredactie kiest uit de aanmeldingen acht challenges die worden uitgevoerd. Bij die keuze geeft de gestuurde motivatie de doorslag. Belangrijk is dus om je motivatie goed te verwoorden. Hebben we een keuze gemaakt? Dan regelen we in overleg met jou een datum voor de challenge.

Nagekomen noot: In de oproep om jongeren uit te dagen op de Puntuitpagina van vrijdag was het noemen van evangelisatie niet gepast. De Puntuitredactie biedt hiervoor haar excuses aan. De intentie van het voorbeeld was serieus: jongeren helpen het gesprek aan te gaan met seculieren.

Terug naar Zomerserie 2017: Daag je vrienden uit

Redactie

14 juni 2017

Hoi Josephine,

We hebben jouw aanmelding niet binnengekregen. Wil je het nog eens sturen naar info@puntuit.nl?


josephine

13 juni 2017

wanneer komt de uitslag? het is toch al 9 juni geweest?
Ik ben heel benieuwd hoor...

MVG, Josephine


Meer artikelen