Wat zou het vervolg van dit korte verhaaltje? Misschien borrelen de ideeën al in je omhoog. Dan vind je het vast ook leuk om mee te doen met onze kerstverhalenwedstrijd. Wij zijn op zoek naar het mooiste kerstverhaal voor kinderen en jongeren. Geen vervolg, maar een eigen verhaal over het thema ‘samen’. De schrijvers van de zes mooiste inzendingen worden uitgenodigd om hun verhaal voor te lezen in de studio van Puntuit. De opnames komen in de dagen voor Kerst online.

Samen met de jeugdbonden (HHJO, HJW, JBGG, LCJ) organiseert Puntuit een kerstverhalenwedstrijd. Doe jij ook mee? Ga aan de slag en stuur je verhaal uiterlijk D.V. 3 december a.s. in via secretariaat@hhjo.nl.

 

Criteria

o   De jury beoordeelt jouw verhaal op de volgende punten:

o   Originaliteit;

o   Aansprekend voor de doelgroep (keuze uit 6-12 jaar of 12-18 jaar);

o   Bijbelse boodschap;

o   Het verhaal moet goed te vertellen zijn door leidinggevenden van clubs, zondagsscholen en verenigingen;

o   Aansluitend bij het thema: ‘Samen’

o   De lengte van je verhaal is tussen de 2000 en 3000 woorden. Als je het verhaal hardop vertelt of voorleest, komt dit op een verteltijd van ongeveer 20 minuten.

 

Voorwaarden

o   Jouw verhaal wordt, na afloop van de wedstrijd, gepubliceerd op de website www.kerstverhaalmeteenboodschap.nl. De jeugdbonden mogen de verhalen ook op hun website publiceren. Je ziet daarom af van de rechten van het verhaal.

o   Je bent bereid en beschikbaar D.V. 21 december a.s. om je verhaal (eventueel) voor te lezen in de studio van Puntuit.

 

Schrijftips

o   … om mee te nemen bij het schrijven van jouw verhaal.

o   Geef je verhaal een pakkende titel die de lezers aanspreekt.

o   Een verhaal in de tegenwoordige tijd maakt het geheel actiever. De lezer of luisteraar wordt meegenomen in de gebeurtenissen.

o   Kies je ervoor om je verhaal in de ik-vorm te schrijven? Bedenk je dan wel dat deze vorm beter is om zelf te lezen dan om naar te luisteren.

o   Lees na het schrijven je verhaal nog eens door op witregels, afbrekingen, alinea’s en spelfouten. Vraag eventueel iemand om je verhaal eens kritisch door te lezen op deze punten.