Overeind blijven in coronatijd

25 november 2020

Jongeren voelen zich tijdens de coronacrisis soms eenzaam, angstig of somber. Dat komt vaker voor bij jongeren die hun tijd voor werk of opleiding voornamelijk thuis doorbrengen, blijkt uit een onderzoek van het Rode Kruis. Twee derde van de ondervraagden ziet op tegen de donkere dagen waarin we nog met het coronavirus te maken zullen hebben.

lees meer

Folderfratsen

24 november 2020

Ik dacht dat ik het hoofdstuk ‘folderen’ drie jaar geleden had afgesloten. Maar een paar weken geleden moest ik weer folders lopen. Mijn zusje zat in quarantaine, dus ik werd voor haar karretje gespannen.

lees meer

Online aanwezig op de HHJO-jongerendag

23 november 2020

Thuis op de bank of met de jeugdvereniging in de kerk keken jongeren naar de livestream van de HHJO. De hersteld hervormde jongerenorganisatie organiseerde vanwege de coronamaatregelen de traditionele jongerendag niet in Hoevelaken, maar pakte uit met een livestream. 

lees meer

Column: Briljant

21 november 2020

Als je veel thuiswerkt, is het gevaar reëel dat je nauwelijks achter je computer vandaan komt. Daarom verplicht ik mezelf om af en toe buiten lucht te happen. Helemaal als de zon schijnt en de vogels zingen is dat uiterst verkwikkelijk.

lees meer

Slechtziende Ard maakt schitterende muziek

20 november 2020

„Koffie?” informeert Ard van der Linden. Na een bevestigend antwoord grijpt hij naar een mok en plaatst een sensor op de rand. Een schrille alarmtoon vult de woonkamer. Een lekker bakkie.

lees meer

Else en Carina doen mee aan kerstverhalenwedstrijd

20 november 2020

De eerste jongeren die meedoen aan de kerstverhalenwedstrijd die Puntuit organiseert met de kerkelijke jongerenorganisaties HHJO, JBGG, LCJ en HJW, hebben hun verhaal af. Twee inzenders vertellen over hun schrijfsel.

lees meer

Depressieve jongeren in coronatijd

18 november 2020

De Nederlandse geestelijke gezondheidszorg maakt zich grote zorgen over mentale weerbaarheid en gezondheid van de jeugd in coronatijd. Steeds meer jongeren kampen met stress, depressie en angst. Twee depressieve jongeren vertellen wat de coronamaatregelen met hen doen. Dat doen ze anoniem. Want praten over psychisch ziek zijn is volgens hen een te groot taboe.

lees meer

Macht van de docent

18 november 2020

Na twee weken ploeteren, zweten en stressen zijn de toetsen eindelijk voorbij. Er zijn nog geen cijfers, maar de lessen zijn weer begonnen. Alle docenten zijn namelijk ‘bijna’ klaar met nakijken. Het lijkt wel een kwestie van uitstellen van de leraren. Deze mogelijkheid geldt niet voor mij. Ik moet mijn toetsen ‘gewoon’ allemaal in twee weken maken.

lees meer

Stel je vraag over God en geloof

17 november 2020

De Puntuitredactie beantwoordt met behulp van experts regelmatig vragen van jongeren over God en geloof. En nu zijn onze vragen bijna op. Dus hebben wij een vraag: wil je jouw geloofsvraag opsturen naar info@puntuit.nl?

lees meer
God

Schitterende wereld niet zomaar ontstaan

16 november 2020

Bestaat God? Dat is een eeuwenoude vraag waar al miljoenen mensen over hebben nagedacht. Marjolijn Hamelink (16) en Corné Noorderijk (16) uit Zetten ook. Ze leggen uit waarom zij ervan overtuigd zijn dat God bestaat en vertellen wat ze aan dat geloof hebben.

lees meer

Refojongeren gebruiken TikTok-app volop

16 november 2020

Apps zijn bij reformatorische scholieren en studenten net zo populair als onder seculiere jongeren. Dat blijkt uit een onderzoekje onder 1700 jongeren tussen de 15 en 23 jaar van het Practoraat Onderwijs Online van het Hoornbeeck College.

lees meer