Column: Dames en heren

18 januari 2021

Doorgaans is mijn persoon redelijk optimistisch. Iets meer dankbaarheid daarvoor zou best op z’n plek zijn, want het schijnt ontzettend zwaar te zijn om psychische problemen mee te moeten torsen.

lees meer
God

Geloven tegen de stroom in

18 januari 2021

Geloven in God is anno 2021 niet vanzelfsprekend. Jan van Wagensveld (20), lid van de hervormde gemeente te Ede, vertelt waarom hij wél gelooft.

lees meer

Annejet (16) stapt met koffer in trein naar groothandel

15 januari 2021

Ondernemen zit volgens Annejet Krijgsman (16) in haar genen. In coronatijd startte ze haar eigen webshop. Maar haar leeftijd maakt het zakendoen er niet makkelijker op.

lees meer

Kan ik mezelf radicaal bekeren?

15 januari 2021

God zegt in de Bijbel: Kom tot Mij. Dat wil ik doen, maar Hij wil een radicale bekering. Kan ik wel doen wat Hij van me vraagt?

lees meer

Jarige Lydia kijkt met Puntuit naar persconferentie

13 januari 2021

De kamer zou dinsdagavond vol visite hebben gezeten als er geen coronavirus was. Op de zestiende verjaardag van Lydia Kwakkel uit Waarder is dit jaar alleen Puntuit welkom. Om naar de coronapersconferentie te kijken. „Beetje apart, zulk bezoek”, vindt Lydia. „Maar ook wel gezellig.”

lees meer

Jeugdtrends 2021: jongere vereenzaamt in coronatijd

13 januari 2021

De coronamaatregelen hebben veel impact op jongeren. Het zaterdag verschenen rapport Jeugdtrends 2021 signaleert vereenzaming onder hen en roept op tot het creëren van ontmoeting.

lees meer

Georganiseerde chaos

12 januari 2021

„Let niet op de rommel”, zegt een van mijn vrienden. Ik bereid me voor op een rampscenario, waarbij ik moet balanceren tussen boeken en kleding. Hij gooit zijn deur open en verontschuldigt zich nogmaals. Ik knipper met mijn ogen, en draai een rondje om mijn as. „Rommel?” stamel ik. „Ja kijk dan”, en hij wijst naar twee lesboeken die op zijn bureau liggen.

lees meer

Wat de lockdown betekent voor Teun (19)

11 januari 2021

Geen eindexamen, geen introductieweken en niet afrijden. Teun (19) moest flink wat inleveren door de coronacrisis.

lees meer

Videoboodschap voor ouderen in de gemeente

11 januari 2021

De maaltijd die de 16+-jeugdvereniging van de hersteld hervormde gemeente Putten jaarlijks organiseert, kon vanwege corona niet doorgaan. Klaas-Jan ten Klooster (20) bedacht een alternatief. „Als de ouderen niet naar ons mogen komen, gaan wij naar hen toe.”

lees meer

Waarom jullie je wel/niet laten vaccineren

8 januari 2021

Christelijke jongeren vertellen Puntuit op Instagram waarom ze zich wel of niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus. De jongerenredactie zet de voors en tegens op een rijtje en reageert op de argumenten.

lees meer

Albert (17) opent viswinkel tijdens lockdown

6 januari 2021

Vorige week deed hij nog wat z’n chef hem opdroeg. Nu is Albert Post eigen baas in viswinkel Van Triest in Elburg. De 17-jarige start zijn bedrijf terwijl Nederland op slot zit.

lees meer

Ik mag/moet naar school

5 januari 2021

De eerste maandag van het jaar mocht ik weer naar school. Want ik ben een examenleerling. Aangezien de leerlingen thuis ver moeten fietsen naar hun computer in de woonkamer, beginnen de lessen een halfuur later. Ondanks dat de les later begint, presteer ik het om nog steeds twintig minuten te laat op school te arriveren. Op tijd komen was gelukkig niet een van mijn goede voornemens.

lees meer