Scholieren geven 75 redenen waarom corona-onderwijs niet deugt

26 januari 2021

Scholierenorganisatie LAKS heeft maandag een zelf getimmerd bord voor het ministerie van Onderwijs neergezet. Daarop staan 75 redenen waarom het corona-onderwijs in de ogen van de scholieren niet deugt.

lees meer

Vervolgd, verdrukt en toch verlost

25 januari 2021

Wereldwijd worden christenen vervolgd. Maak kennis met een christelijke jongere uit Irak die om veiligheidsredenen anoniem moet blijven. Jesse Dekker (20) uit Hendrik-Ido-Ambacht reageert.

lees meer

Puntuit-nodiging

25 januari 2021

Nieuwe mensen leren kennen, informatie opdoen, maar vooral ontspanning. Dat is het doel van woensdagavond 27 januari. Vanaf 20.00 uur start Puntuit een interactieve onlineavond. Doe ideeën op hoe je in coronatijd in contact kunt blijven met de vrienden om je heen. 

lees meer

In contact met elkaar

25 januari 2021

Je klasgenoten zie je online. Vrienden spreek je wellicht minder. Hoe zorg je ervoor dat je leeftijdsgenoten ontmoet? Psycholoog Suzanne den Breejen vertelt waarom je vriendschappen in deze crisis er niet onder hoeven te lijden. En waarom onlinecontact tijdelijk een prima vervanger kan zijn van de live-ontmoetingen.

lees meer

Hilde laat eetschema los

20 januari 2021

School is online, sporten kan niet en contact met vrienden is nu lang niet zo intensief. Ex-anorexiapatiënt Hilde Houweling (24) snapt best waarom jongeren juist in coronatijd een eetstoornis ontwikkelen.

lees meer

Column: Dames en heren

18 januari 2021

Doorgaans is mijn persoon redelijk optimistisch. Iets meer dankbaarheid daarvoor zou best op z’n plek zijn, want het schijnt ontzettend zwaar te zijn om psychische problemen mee te moeten torsen.

lees meer
God

Geloven tegen de stroom in

18 januari 2021

Geloven in God is anno 2021 niet vanzelfsprekend. Jan van Wagensveld (20), lid van de hervormde gemeente te Ede, vertelt waarom hij wél gelooft.

lees meer

Annejet (16) stapt met koffer in trein naar groothandel

15 januari 2021

Ondernemen zit volgens Annejet Krijgsman (16) in haar genen. In coronatijd startte ze haar eigen webshop. Maar haar leeftijd maakt het zakendoen er niet makkelijker op.

lees meer

Kan ik mezelf radicaal bekeren?

15 januari 2021

God zegt in de Bijbel: Kom tot Mij. Dat wil ik doen, maar Hij wil een radicale bekering. Kan ik wel doen wat Hij van me vraagt?

lees meer

Jarige Lydia kijkt met Puntuit naar persconferentie

13 januari 2021

De kamer zou dinsdagavond vol visite hebben gezeten als er geen coronavirus was. Op de zestiende verjaardag van Lydia Kwakkel uit Waarder is dit jaar alleen Puntuit welkom. Om naar de coronapersconferentie te kijken. „Beetje apart, zulk bezoek”, vindt Lydia. „Maar ook wel gezellig.”

lees meer

Jeugdtrends 2021: jongere vereenzaamt in coronatijd

13 januari 2021

De coronamaatregelen hebben veel impact op jongeren. Het zaterdag verschenen rapport Jeugdtrends 2021 signaleert vereenzaming onder hen en roept op tot het creëren van ontmoeting.

lees meer

Georganiseerde chaos

12 januari 2021

„Let niet op de rommel”, zegt een van mijn vrienden. Ik bereid me voor op een rampscenario, waarbij ik moet balanceren tussen boeken en kleding. Hij gooit zijn deur open en verontschuldigt zich nogmaals. Ik knipper met mijn ogen, en draai een rondje om mijn as. „Rommel?” stamel ik. „Ja kijk dan”, en hij wijst naar twee lesboeken die op zijn bureau liggen.

lees meer