Waarom ga jij naar de kerk?

23 oktober 2020

In deze aflevering van Back to School gaat Caroline op bezoek bij de Pieter Zandt in Kampen. Ze vraagt de leerlingen het hemd van het lijf rondom het thema kerk.

lees meer

Onderwijsassistente Deborah zoekt een baan

21 oktober 2020

Deborah Hoek (22) wil graag aan de slag als onderwijsassistente op een basisschool. Ze heeft haar droombaan nog niet gevonden, maar zit intussen niet stil en doet heel wat werkervaring op.

lees meer

Feesttime

20 oktober 2020

Ik heb nog nooit zoveel tijd op mijn kamer doorgebracht als in de afgelopen week. Ik zat op mijn slaapkamer in volledige isolatie. Ik mag weer naar buiten als ik 24 uur klachtenvrij ben en als mijn klachten die ik had minstens zeven dagen geleden zijn begonnen. 

lees meer

In actie voor een wereldwijde boodschap

19 oktober 2020

Waarom zou ieder mens in zijn eigen taal de Bijbel moeten kunnen lezen? Stefan Zwaan (21) uit Terschuur schudt zo vijf redenen uit zijn mouw. De theologiestudent maakte over dit onderwerp Bijbelstudies voor hersteld hervormde jeugdverenigingen.

lees meer

Bina Chirino (26) op kieslijst CU: Jongeren betalen prijs van maatschappelijke problemen

16 oktober 2020

Bina Chirino (26) is sinds juni voorzitter van jongerenorganisatie PerspectieF en nu Tweede Kamerkandidaat voor de ChristenUnie. Een kennismaking met de rooms-katholieke, zwarte vrouw die zo veel meer is dan dat.

lees meer

Nieuws over corona

14 oktober 2020

Al het nieuws over corona maakt me onrustig. De één zegt dit, de ander dat. Ik word er gewoon gestresst van. Wat kan ik daaraan doen?

lees meer

Bezoek aan kamp Moria

14 oktober 2020

Lize Marie (12) en Marc Floor (14) ten Brinke kwamen vorige week terug uit Lesbos. Ze bezochten samen met hun vader het vluchtelingenkamp Moria. Op deze plek werkt onder andere Stichting Bootvluchteling. Een van de goede doelen waar familie Ten Brinke met Just A Million geld aan wil geven.

lees meer

Positief lichtpuntje

13 oktober 2020

Op dinsdag begin ik te snotteren. Vast een verkoudheidje. Ik besluit naar school te fietsen om een schoolexamen te maken. ‘s Middags beland ik in bed. Mijn vader denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar ‘s avonds besluit ik me toch aan te melden voor een coronatest.  De eerstvolgende mogelijkheid is vrijdag.

lees meer

Praktisch dienen in de kerk

12 oktober 2020

Maurice Eenkhoorn (20) uit Genemuiden en Jelle Peters (21) uit Kamerik zijn graag praktisch bezig, ook in de kerk. „Dan heb ik het gevoel dat God bij mij is.”

lees meer

Roken op De Swaef | Back to School

9 oktober 2020

In deze aflevering van Back to School gaat Caroline op bezoek bij De Swaef in Rotterdam om het te hebben over roken.

lees meer

Met mondkapje op naar de volgende les op Pieter Zandt

9 oktober 2020

De leerlingen van de Pieter Zandt in IJsselmuiden zijn het er roerend over eens. Zo’n mondkapje op school is behoorlijk irritant. „Het zit benauwd”, vindt Lieke (12). Leeftijdsgenoot AnneDirk ziet echter ook voordelen. „Je kunt nu wel stiekem kauwgom eten. Niemand die het ziet.”

lees meer

Personeel aangeboden: Leergierige techneut

7 oktober 2020

Vervelen doet Anne-Marijne zich niet. Van orgelspelen tot skaten, van fotograferen tot klussen; de Wekeromse heeft tal van hobby’s. Maar ze zou haar tijd liever in dienst van een werkgever besteden. „Iets technisch graag.”

lees meer