Presenteren in het Duits: catastrofaal

21 juni 2021

Ook in Oostenrijk wordt er van je verwacht dat je op school presentaties houdt. Ook zonder dat het in een vreemde taal is, ziet de gemiddelde leerling daar meestal al niet naar uit. Wanneer het in een taal is die je nog niet volledig of volledig niet beheerst, wordt het er niet gemakkelijker op.

lees meer

Ik help kneusjes | Daniëlle vlogt #17

16 juni 2021

 

Het examen is binnen, dus nu is het tijd om geld te verdienen. Daniëlle werkt de komende vier weken in de viswinkel van haar vader.

lees meer

Papa: De man op wie je kunt rekenen

15 juni 2021

Op Vaderdag mag papa in zijn luie stoel blijven zitten en wordt hij getrakteerd op cadeautjes, vertellen drie jongeren. Gewoon, omdat ze op hun vader kunnen rekenen.

lees meer

Ook op ijskoude Noordpool ervaren jongeren Gods liefde | Daniëlle vlogt #16

14 juni 2021

Het is maar goed dat Daniëlle van Stichting Friedensstimme een rendierjas krijgt, want het is Siberisch koud in de vrieshal waar de vlogster van rauwe vis smult.

lees meer

Jos en Caroline dienen God in Afrika

10 juni 2021

Huisje-boompje-beestje is niks voor Jos (29) en Caroline (27) Nieuwenhuijse. Het echtpaar vertrokt deze maand –eindelijk– naar Malawi. Voor ontwikkelingswerk met de Bijbel in de hand.

lees meer

Johan (14) geslaagd voor vwo-examen

10 juni 2021

De gemiddelde vwo-eindexamenkandidaat is 18 jaar oud. Johan Bakker is een van de weinige –zo niet de enige– 14-jarigen.
De vroege leerling sloeg drie klassen over. Donderdag stak hij de vlag uit.

lees meer

Overal thuis, zolang er maar internet is

10 juni 2021

Van Gran Canaria naar Mauritius naar Bolivia trekt hij. Altijd met dezelfde voorwaarde: een goede internetverbinding. Arnold Hubach (24) is een digitale nomade.

lees meer

Ik zwem 's nachts dus ik ben cool

10 juni 2021

„Ben je cool?” vroeg Tommy. „Tuurlijk”, zei ik. „Dan gaan we om middernacht zwemmen.” „Prima”, zei ik. Haha, dacht ik, alsof we dat niet wekelijks doen in de zomer. Maar dat wist Tommy niet.

lees meer

Dit zijn superleuke ontspanningsgadgets | Daniëlle vlogt #15

10 juni 2021

 

Een gestresste Daniëlle test hoe je het beste kunt ontspannen. Werkt een hoofdmassagespin, pop-it fidget of stressbal het beste? Bij sommige gadgets kan Daniëlle's hart bijna op vakantie.

lees meer

Wij kunnen niet bepalen wat zwart is en wat wit

3 juni 2021

Toen ik twaalf jaar oud was, kwam ik van een reformatorische basisschool in Nederland op een openbare middelbare school in Oostenrijk terecht. Mijn horizon verbreedde zich, ook omdat ik nu niet alleen katholieken en evangelischen ontmoette, maar eveneens moslims.

lees meer

Bij brand rustig blijven zitten?! | Daniëlle vlogt #14

3 juni 2021

Daniëlle rondt de laatste examens af. Gaat ze het halen? Daarnaast bakt ze met hulp van Emmelie. Ze doet dat helemaal op gevoel, dus gaat dat wel lukken? Verder deelt Daniëlle een bijzondere boodschap die ze tijdens de examens kreeg.

lees meer

Geen schnitzel, wel een baan

27 mei 2021

Al weken droomde ik van een grote wienerschnitzel. Sinds het einde van mijn persoonlijke vegetarische tijdperk waren de restaurants niet meer open geweest. Dus toen de horeca in Oostenrijk weer openging, reed ik met mijn door de stromende regen een half uur over smalle kronkelweggetjes richting de Schnitzel. Zoals dat gaat wanneer een gezin met een paar pubers onderweg is, had tegen de tijd dat we gearriveerd waren iedereen oortjes in.

lees meer