Welkom op onze nieuwe website. De komende weken maken we 'em helemaal pico bello. Heb je feedback? Geef die dan. Daar wordt het beter van.

Veel werklozen door corona, maar Puntuit helpt!

18 september 2020

De werkloosheid onder jongeren was in jaren niet zo hoog. Wie nu met een net behaald diploma op zak naar een baan zoekt, komt niet vanzelfsprekend meteen aan een passende werkplek. 

lees meer

Telefoons op Calvijn College nu echt achter slot en grendel

18 september 2020

Eindelijk is het zover. Na een jaar van gesprekken en voorbereidingen is het Calvijn College sinds vier weken smartphonevrij. Telefoons moeten thuisblijven, of in een kluis. Hoe vinden leerlingen de maatregel?

lees meer

Enkeltje rust

16 september 2020

Ik heb een raadseltje. Wat loopt ’s morgens op vier benen, ’s middags op twee benen en ’s avonds op drie benen? Een mens. Als baby kruip je, daarna ga je lopen en tot slot loopt een bejaarde met twee benen en een stok. Ondanks dat ik nog maar 17 ben, loop ik ook met drie benen. Twee krukken en een been.

lees meer

De troonrede voor jou

16 september 2020

Prinsjesdag 2020 verschilde in bijna alles van eerdere edities. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen. Wat als Zijne Majesteit alleen maar jongeren voor zich had? Dan klonk die toespraak vast heel anders. Zo bijvoorbeeld.

lees meer

Hoe blijft de gemeente gezond?

14 september 2020

Hoe ervaar jij de band met je kerk? En op welke manier kun je meer betrokken raken bij de gemeente? Joanne Kok (18) en Peter Renes (19) denken na over deze vragen. „Een gezonde gemeente straalt iets van Gods liefde uit.”

lees meer

Broeder en zusters in opleiding

14 september 2020

Zo’n 8500 hbo-studenten zijn enkele weken geleden met de opleiding verpleegkunde gestart, 5 procent meer dan vorig jaar. Of die toename door de coronacrisis komt, is onbekend. Maar het virus heeft in ieder geval bewezen dat zorgmedewerkers hard nodig zijn. Drie jongeren vertellen over hun motivatie om verpleegkunde te gaan studeren.

lees meer

Caroline Vlogt #48: Back to School: Van Lodenstein College

11 september 2020

Deze eerste aflevering in de serie Back to School gaat Caroline langs bij haar eigen middelbare school, het Van Lodenstein College in Amersfoort.

lees meer

„Klein beginnetje van nieuwe opwekking”

11 september 2020

De vijf jongeren die in Apeldoorn met elkaar spreken over de kerk van de toekomst, nemen de geloofstradities van hun ouders niet automatisch over.

lees meer

Bloemenactie: Janine (13) verrast haar moeder

10 september 2020

In de tijd dat haar opa heel ziek was, heeft Janines moeder veel voor hem gezorgd. Daarom verdient ze een bos bloemen, vindt de Driestarleerling.

lees meer

Volle klassen op het Van Lodenstein College

9 september 2020

Alle scholen zijn weer begonnen. Na een halfjaar onderwijs op afstand met af en toe een klein gedeelte van de dag naar school, mogen ook de leerlingen van het Van Lodenstein College in Amersfoort weer massaal hun plek in de klaslokalen innemen. Afstand houden hoeft alleen tot docenten. Is verder alles weer normaal?

lees meer

Wanneer ben je klaar voor belijdeniscatechisatie?

9 september 2020

Wanneer kun je belijdeniscatechisatie gaan volgen? Wanneer ben je er klaar voor om dat proces in te gaan?

lees meer

Kleren maken de arts

8 september 2020

Op vrijdagochtend bel ik de huisarts. Ik ga ervanuit dat het wel even duurt voordat er een gaatje voor mij is in de agenda van de huisarts. Daarentegen vermeldt de assistent dat ik over een uur al aan de beurt ben. Ik knipper met mijn ogen, zo’n spoedgeval ben ik toch niet?

lees meer