Column: Buienradar

30 september 2020

Ooit was ik geobsedeerd door wolken en wind. In die tijd zette ik een weerstation op de blokhut in de achtertuin. Want: meten is weten. De hele dag checkte ik of de luchtdruk veranderde, hoeveel millimeter er was gevallen en wat de temperatuur deed. Het was ook in deze periode dat ik allerlei boeken over weersystemen aanschafte en bestudeerde. Daardoor weet ik nu alles over virga, altocumulus en de doldrum, ofwel: de intertropische convergentiezone.

lees meer

„Bijbel zet mensen in beweging”

28 september 2020

Christenen geloven dat de Bijbel waar is. Zijn daar goede argumenten voor te geven? Marissa van de Brink (19) uit Harskamp vertelt hoe zij ervaart dat Gods Woord betrouwbaar is.

lees meer

Gepeste Tessa: Ik kan het nog steeds niet bevatten

25 september 2020

Ze sneed zichzelf om de pijn van het pesten niet te voelen. Jarenlang werd de nu 13-jarige Tessa door haar klasgenoten als grofvuil behandeld. Fysiek en verbaal, op school en digitaal.

lees meer

Werken met eten

23 september 2020

Thirza van de Ruit (21) is sinds juni klaar met haar opleiding en is op zoek naar een voltijdsbaan. Meerdere sollicitatiebrieven zijn de deur uitgegaan. „Ik wil graag aan de slag als productontwikkelaar in de voedingssector.”

lees meer

Uit de kom

22 september 2020

„Dan wens ik u nog een fijne dag.” „O ja, wilt u de bon nog mee?” Sinds een week ben ik tijdelijk caissière, want op de broodafdeling werken met krukken is niet heel handig.

lees meer

Getuigen door woorden en daden

21 september 2020

„Getuigen doe je niet alleen door woorden, maar moet ook door daden”, meent Emma van Eckeveld (14) uit Woerden. „In je hele leven moet je laten zien dat je in God gelooft.” 

lees meer

Caroline vlogt #49: Caroline zoekt vlogger!

18 september 2020

Caroline gaat oude vlogs terugkijken. Met een reden: ze geeft wat tips voor haar opvolger. Want Caroline stopt met vloggen. Er komt nog wel elke vrijdag een video van haar, maar dat zijn geen vlogs meer.

lees meer

Veel werklozen door corona, maar Puntuit helpt!

18 september 2020

De werkloosheid onder jongeren was in jaren niet zo hoog. Wie nu met een net behaald diploma op zak naar een baan zoekt, komt niet vanzelfsprekend meteen aan een passende werkplek. 

lees meer

Telefoons op Calvijn College nu echt achter slot en grendel

18 september 2020

Eindelijk is het zover. Na een jaar van gesprekken en voorbereidingen is het Calvijn College sinds vier weken smartphonevrij. Telefoons moeten thuisblijven, of in een kluis. Hoe vinden leerlingen de maatregel?

lees meer

Enkeltje rust

16 september 2020

Ik heb een raadseltje. Wat loopt ’s morgens op vier benen, ’s middags op twee benen en ’s avonds op drie benen? Een mens. Als baby kruip je, daarna ga je lopen en tot slot loopt een bejaarde met twee benen en een stok. Ondanks dat ik nog maar 17 ben, loop ik ook met drie benen. Twee krukken en een been.

lees meer

De troonrede voor jou

16 september 2020

Prinsjesdag 2020 verschilde in bijna alles van eerdere edities. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen. Wat als Zijne Majesteit alleen maar jongeren voor zich had? Dan klonk die toespraak vast heel anders. Zo bijvoorbeeld.

lees meer

Hoe blijft de gemeente gezond?

14 september 2020

Hoe ervaar jij de band met je kerk? En op welke manier kun je meer betrokken raken bij de gemeente? Joanne Kok (18) en Peter Renes (19) denken na over deze vragen. „Een gezonde gemeente straalt iets van Gods liefde uit.”

lees meer