Subthema 'Actie: Puntuitconcours Klassieke Muziek'

Concours inzending 7: Leonore speelt Klarinetconcert Mozart (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Leonore van der Steenhoven (14) uit Yerseke Klarinetconcert no. 2 van Wolfgang Amadeus Mozart . Bekijk hier haar video.
Lees meer

Concours inzending 5: Reinier speelt Bach op cello (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Reinier Wink (12) uit Den Haag op de cello Prelude en Courante uit Suite No.1 van Johann Sebastian Bach. Bekijk hier de video.
Lees meer

Concours inzending 4: Inge speelt Haydn op viool (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Inge Fierloos (12) uit Meteren een muziekstuk van Haydn op de viool. Samen met haar vader. Bekijk hier de video die ze ervan maakte.
Lees meer

Hoe de ��n dol is op klassiek en de ander op pop

Taxerend kijkt muziek�docent Ab Vroeg�indeweij zijn gespreksgroep rond. De leerlingen voor hem, vier meiden en twee jongens, hebben allemaal iets met klassieke muziek. �Kennen jullie ook mensen die vooral naar popmuziek luisteren?� wil de docent van de zes jongeren weten. Dat blijkt geen moeilijke vraag. Een van de meiden stormt de gang op om Maurits en Thijs bij de groep te betrekken.
Lees meer

Hoe de één dol is op klassiek en de ander op pop

Taxerend kijkt muziek�docent Ab Vroeg'indeweij zijn gespreksgroep rond. De leerlingen voor hem, vier meiden en twee jongens, hebben allemaal iets met klassieke muziek. 'Kennen jullie ook mensen die vooral naar popmuziek luisteren?' wil de docent van de zes jongeren weten. Dat blijkt geen moeilijke vraag. Een van de meiden stormt de gang op om Maurits en Thijs bij de groep te betrekken.
Lees meer

Concours inzending 3: Lindy speelt Chopin op de piano (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Lindy Dekker (15) uit Biezelinge een muziekstuk van Chopin op de piano. Bekijk hier de video die ze ervan maakte.
Lees meer

Concours inzending 2: Jannemieke speelt en zingt "Weepe you no more"

Jannemieke de Jong (24) uit Gouda speelt en zingt voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek het stuk "Weepe you no more" van John Dowland (1563-1626). Ze zit in het tweede jaar van de opleiding Gitaar Klassiek aan het Artez Conservatorium in Zwolle.
Lees meer

Concours inzending 1: Jelte speelt Schumann (video)

Hij is 13 jaar, woont in Dronten en speelt voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek uit de 1e Sonate voor viool en piano van Robert Schumann. Geniet hier van de uitvoering van Jelte van Putten op zijn viool.
Lees meer

Lisa Groothedde (17): Genieten van de panfluit

Vier keer per week neemt ze de trein naar Amsterdam. Lisa Groothedde (17) uit Ede volgt de vooropleiding van het conservatorium voor panfluit. 'Ik vind het een heerlijk instrument.'
Lees meer

Alle achttien winnaars van het Puntuitconcours op een rij (met video's)

De winnaars van het Puntuitconcours Klassieke Muziek zijn bekend. De jury was blij verrast met het aantal en de kwaliteit van de inzenders bij dit concours. 'Het is mooi om te zien dat er binnen elk niveau veel talent te vinden is.'
Lees meer