Subthema 'In het nieuws : Binnenland'

Nog een paar uur en dán: puntuit.nl compleet vernieuwd!

Nog even geduld. Om 14.00 uur vind je hier een compleet nieuwe site! De jongerensite van Puntuit is sinds vandaag, maandag 17 november, volledig vernieuwd. Puntuit.nl ziet er niet alleen anders uit, ook technisch heeft de site een flinke verandering ondergaan. Zo zijn artikelen, foto’s en video’s ook op tablet en smartphone te bekijken en via sociale media te delen.

Lees meer

Meisje (16!) vertrokken naar Syrië

Een 16-jarig meisje van Marokkaanse afkomst uit Lichtenvoorde is naar Syrië vertrokken. Daar gaat het Openbaar Ministerie in Arnhem vanuit. Het meisje verdween kortgeleden.

Lees meer

Agent voorkomt zelfmoord tiener

Een politieman heeft in Alkmaar op het nippertje het leven gered van 16-jarig meisje. De verwarde tiener stond donderdagavond op de steiger van een pand in aanbouw aan de Bergerweg in Alkmaar. Ze leek te willen springen van een hoogte van 15 meter.

Lees meer

HHJO-Jongerendag 16+ live

De Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) organiseert zaterdag een jongerendag voor de leeftijdscategorie 16+. De live-uitzending, verzorgd door de Reformatorische Omroep, is {hier#http://www.rd.nl/hhjo} te bekijken.

Lees meer

Kind doodgestoken in Amsterdam

Een tienjarige jongen is donderdag in Amsterdam overleden nadat hij was neergestoken. Dat gebeurde aan het eind van de middag in de Houtrijkstraat in Amsterdam-West. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Lees meer

HHJO-jongerendag +16: Verdieping in de vervolgde kerk

”Buigen of knielen” is het thema van de +16-jongerendag van de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO) die zaterdag gehouden wordt in Hoevelaken. Wilbert van Wageningen (20) en Peter Heijkamp (22) gaan er beiden heen. Een vooruitblik.

Lees meer

Nationale herdenking MH17 (fotoserie en video)

Meer dan 1600 nabestaanden en 400 betrokkenen waren maandag in de Amsterdamse RAI bijeen om de 298 doden te gedenken van de vliegramp met de MH17 in Oekraïne.

Lees meer

HJW-dag: Naar de kerk waar het gras groen is (met video)

Ze zijn gekomen omdat het thema hen aansprak, of omdat hun vrienden gingen, de ruim honderd jongeren die zaterdag aanwezig waren op de +16 HJW-jongerendag in Doorn. Het thema was ”Ik geloof...het wel?!”.

Lees meer

HJW-dag: „We moeten niet proberen de Drie-eenheid te begrijpenâ€

„De Drie-eenheid laat zich niet uitleggen aan de hand van voorbeelden”, zei ds. D. Jongeneel uit Katwijk aan Zee zaterdag op de +16 HJW-jongerendag, die gehouden werd in Doorn. „Hoe mooi die ook zijn, ze gaan altijd mank.”

Lees meer

Geen stage in Afrika om ebola? Dat is dom!

Het Afrika-Studiecentrum in Leiden vindt dat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) paniek zaait door studenten voorlopig niet meer naar Afrika op stage te laten gaan. Dat zegt directeur Ton Dietz in Trouw. „De school voedt de angstpsychose. Het is een stigmatisering van Afrika die in Nederland nog niet eerder zo is vertoond.”

Lees meer