Subthema 'In het nieuws : Opmerkelijk'

Stuk huis afgezaagd voor vrachtwagentransport

Medewerkers van een transportbedrijf hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in het Duitse Weinolsheim een stuk van een huis af moeten zagen omdat de vrachtwagens bij nader inzien te breed bleken. Dat meldden Duitse media vrijdag.

Lees meer

Alphens raadslid beboet voor scheldkanonnade

Raadslid Wil Verschuur uit Alphen aan den Rijn is vrijdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 150 euro wegens belediging van collega-raadslid Pauline Heijkoop. De belediging bestond uit variaties op het thema ‘wijf’: gemeen leugenachtig rotwijf, klerewijf, kutwijf, teringwijf en leugenachtig wijf, volgens de rechter zijn al deze kwalificaties door Verschuur gebezigd.

Lees meer

Jip (17): Op de juiste plek op het juiste moment

Hij fotografeert al sinds zijn dertiende, maar aan een wedstrijd had de 17-jarige Jip Leermakers uit Oisterwijk nog nooit eerder meegedaan. Tot hij een poging waagde bij een fotowedstrijd van het Wereld Natuur Fonds (WNF). En met succes: afgelopen weekend bleek hij te hebben gewonnen.

Lees meer

Langste ontmoet kleinste man ter wereld (fotoserie en video)

De één is bijna vijf keer zo lang als de ander: ’s werelds langste man en de kleinste man op aarde hebben elkaar donderdag in Londen ontmoet. De Turk Sultan Kösen torent met zijn 2,51 meter uit boven de Nepalese Chandra Bahadur Dangi, die niet groter is dan 54,6 centimeter.

Lees meer

Loslopende tijger in Parijs (video)

Bewoners van Parijs kregen donderdag de schrik van hun leven, toen een tijger door hun straat liep.

Lees meer

India benoemt minister van yoga

In India is dinsdag voor het eerst in de geschiedenis een minister van yoga benoemd. Het is de voormalige minister van Toerisme, Shripad Yesso Naik.

Lees meer

Glazenwassers gered van 1 World Trade Center

Twee glazenwassers zijn woensdag in een hachelijke situatie geraakt aan het 1 World Trade Center, de nieuwbouw op de plek van de in 2001 vernielde Twin Towers in New York.

Lees meer

„Dodo was niet sullig en dikâ€

De dodo is een van de bekendste uitgestorven dieren, maar niemand wist hoe het beest er exact uitzag. Nederlandse wetenschappers hebben daar met nieuwe 3D-scantechnieken verandering in gebracht, aldus het AD.

Lees meer

Collega’s doneren vrije dagen aan aanstaande vader

In de Franse stad Nice hebben 250 bus- en tramchauffeurs een vrije dag aan een collega geschonken. De vrouw van buschauffeur Zaouai Karim is ernstig ziek en moet binnenkort bevallen. Ze kan de hulp van haar man goed gebruiken.

Lees meer

Persoonlijke verhalen MH17-herdenking maken indruk

Ze waren 72 jaar; 47 jaar. En ook: 12 jaar; 9 jaar. Ze kwamen om bij de vliegramp in Oekraïne. Maandag klonken in Amsterdam alle 298 namen van de slachtoffers. En hun leeftijden. Persoonlijk verhalen van nabestaanden maakten indruk.

Lees meer