Tekst van de dag

Uitleg

Leesplannen

HJW Bijbelrooster 28 april t/m 4 mei: De Koning

Wat is er nu toepasselijker in de week na Koningsdag om stil te staan bij de Koning der koningen. Het Hervormd Jeugdwerk (HJW) maakte een Bijbelrooster "Jij en de Koning".

LCJ Bijbelrooster 21 t/m 27 april: Liefde gevraagd

Liefde tot God en liefde tot de naaste. Dat is de kern van Gods Wet. Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) hield er zaterdag 18 april een appeldag over voor jongeren tot 16 jaar. Daarom is het thema voor dit Bijbelrooster ”Liefde gevraagd! Voor God én voor de naaste”, gemaatk door het LCJ.

JBGG Bijbelrooster 14 t/m 20 april: Petrus schrijft

Wat heefd de apostel Petrus veel geleerd in zijn leven. Maar ook veel afgeleerd. In dit Bijbelrooster, gemaakt door de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) kun je veel leren van zijn leven aan de hand van zijn tweede brief. De apostel Petrus schrijft.

HJW Bijbelrooster 7 t/m 13 april: Liefde van de Levende

Het is Pasen geweest en je hebt het gehoord: de Heere is waarlijk opgestaan! Pasen is het feest van het leven, van de liefde. Daarom maakte het Hervormd Jeugdwerk (HJW) voor deze week een Bijbelrooster het het thema: De liefde van de Levende.

JBGG Bijbelrooster 31 maart t/m 6 april: Verlossingswerk

In deze lijdensweken denk je na over het lijden en sterven van de Heere Jezus, Gods Zoon. Hij ging die lijdensweg om zondaren te kunnen verlossen. Daarom maakte de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) voor deze week een Bijbelrooster met het thema "Verlossingswerk".

HHJO Bijbelrooster 24 t/m 30 maart: Daniël

Buigen of knielen? Buigen voor de wereld is niet zo moeilijk, dat zit je in het bloed. Maar knielen voor God, daar is genade voor nodig. Je kunt veel leren van het leven van Daniël, die centraal staat in dit Bijbelrooster, gemaakt door de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO).

LCJ Bijbelrooster 17 t/m 23 maart: Eenheid, gebed, (on)geloof

Er zou eenheid moeten zijn in de gemeente van Christus. En gebed. En geloof. Maar is het er ook? Daarover gaat de Bijbelstudie van Puntuit deze week, gemaakt door het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ).

HHJO Bijbelrooster 10 t/m 16 maart: Gods spreken in de natuur

Wie heeft zich niet eens verwonderd over de natuur. God spreekt door middel van zijn schepping. Hoor jij Zijn stem in de natuur ook, of bekommer je je weinig over planten en dieren? ”Gods spreken in de natuur” is het thema van het Bijbelrooster in samenwerking met de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO).

HJW Bijbelrooster 3 t/m 9 maart: De woestijn

In de woestijn is het of heel warm, of heel koud. Waarschijnlijk ben je er nog nooit geweest, maar vanuit de Bijbel kun je weten dat het er doods, kaal en dor is. Hier en daar zijn wel oases, maar die zijn spaarzaam. Toch gaat dit Bijbelrooster over "De woestijn als plaats van hoop", gemaakt door het Hervormd Jeugdwerk (...

JBGG Bijbelrooster 24 februari t/m 2 maart: Lof zij het Lam

Was is het doel van je leven? Dat jij gelukkig en zalig wordt? Of is er een hoger doel? Zoals het thema van deze Bijbelstudie: ”Lof zij het Lam”, samengesteld door de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG).