Tekst van de dag

2 Korinthe 5:17-5:21

Uitleg

Waar moet het dan over gaan in de kerk? We lazen gisteren dat de Heere Jezus in de synagoge las uit Jesaja. Dat Hijzelf gekomen is om de armen het evangelie te verkondigen. Om genezing en vrijheid te preken. Wij luisteren niet naar de woorden die rechtstreeks uit de mond van onze Heere komen. Maar Hij liet ons Zijn Woord na. En God stuurt mensen om deze blijde boodschap aan zondaren te brengen. Vandaag lezen we hoe Paulus dat noemt: de bediening der verzoening. God heeft dat woord van verzoening in hem gelegd, en hij mag het namens Christus aan ons voorhouden. God heeft door het sturen van Zijn Zoon Jezus Christus de wereld met Zichzelf verzoend. Jezus heeft zwaar geleden en stierf voor onze zonden. Daarom is er verzoening mogelijk. Paulus smeekt ons: laat je met God verzoenen! Zo stuurt God ons nog steeds predikanten en evangelisten. Wat een voorrecht. We mogen vrij samenkomen om te luisteren wat God ons te zeggen heeft. En dat Woord mogen we zelf onderzoeken. Ik hoop dat je het ook zo ziet: we mogen. Misschien is het een ‘moeten’ voor jou. Dat kan veranderen. Omdat God ons bij Zijn Woord ook Zijn Geest gegeven heeft. Deze drie-enige God kan jouw hart veranderen. Zodat wie eerst niet wil, toch gaat willen. Bid en je zal gegeven worden.

Leesplannen

Gemeente

Verschillende aspecten van de gemeente komen deze week aan bod.

Geloof en gevoel

Misschien hoor je weleens: het ware geloof kan niet gebaseerd zijn op een gevoel, maar gaat ook niet buiten het gevoel om. Groot verdriet, intense blijdschap en immense verwondering – als God in je leven werkt, zul je iets van deze emoties kennen. De Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) staat deze week met je stil bij het thema "Geloof en gevoel".

Evangeliseren

Het is de plicht van elke christen om te evangeliseren. Waarom eigenlijk? En; hoe doe je dat? De Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) denkt er met je over na in dit Bijbelleesrooster.

De vervolgde kerk

Op veel plaatsen in de wereld worden christen vervolgd. Dat verbaast ons niets, want Christus heeft het voorzegd. De Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJ) leest erover met je in de Bijbel

Op reis met Abraham

Abraham hoort Gods bevel om te vertrekken uit zijn land en familie. Hij luistert. De Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO) staat in dit Bijbelrooster met je stil bij Abraham en zijn God.

Een aartsvader op pad

De Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) denkt deze week met je na over de reizen van Abraham. Wat heeft dit ons nog te zeggen?

LCJ-Bijbelrooster 4 t/m 10 augustus: God is trouw

God is trouw. Wat dat voor jou betekent? Daar denkt het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) deze week graag met je over na in dit Bijbelrooster.

Bijbelrooster week 31 2020

Het thema van deze week is 'Evangeliseren'.

Bijbelrooster week 30 2020

Omhoog kijken is de rode draad deze week.

Bijbelrooster week 29

Bijbelrooster gemaakt door het LCJ. Deze week is het thema 'Te-vrede-n'.