„We kunnen gewoon naar school”

Lieke.jpg

Lieke Timmer is God dankbaar omdat ze naar school kan en een leuke klas heeft. „In landen op andere plekken van deze wereld is dat niet vanzelfsprekend. Daar moeten kinderen soms van jongs af aan werken. Maar wij kunnen naar school, we krijgen alle ruimte om ons voor te bereiden op de toekomst en hebben de mogelijkheid om vrienden te maken. Dat geeft reden tot dankbaarheid.”

 

„Vrienden en familie zijn gezond”

Hanna.jpg

Griep, kanker, corona, diabetes. Allerlei ziektes waren er rond over deze wereld. Hanna Gardenbroek is dankbaar voor de gezondheid van haarzelf, van vrienden en familie. „Juist in deze tijd is het goed om je bewust te zijn van het feit dat je gezond bent. Het leven is kwetsbaar. Een klein virusje tast de gezondheid van duizenden mensen aan. Daarom is het goed om op dankdag stil te staan bij het wonder van gezondheid.”

 

„Vertrouwen in de toekomst”

Renske.jpg

Een eindpunt geeft altijd een mogelijkheid om terug te kijken. Renske Reinke zit in het laatste jaar van haar opleiding en hoopt dit studiejaar examen te doen. „Jarenlang heeft de Heere geholpen. Al die tijd is Hij meegegaan. Iedere dag werd er weer gezorgd.” Dit stemt Renske dankbaar. „Dat de Heere altijd Dezelfde geweest is, geeft vertrouwen voor de toekomst.”

 

„Lekker eten op m’n bord”

Gert-Jan.jpg

„Eet maar lekker op. Je hebt het verdiend na een dag hard werken.” Hoe vaak wordt het niet gezegd? Gert-Jan Elenbaas wijst erop dat we ons eten niet zelf verdienen, maar ontvangen. „Dat stemt tot dankbaarheid. Het was de Heere Die het gewas liet groeien. Hij gaf energie om iedere dag uit bed te komen. Hij gaf gezondheid om het werk te doen. Hij gaf kracht aan mensen om zich in te spannen. Het eten op het bord is een teken van Gods dagelijkse trouw aan mensen die het niet verdienen.”

 

„Vrienden geven vreugde”

Maaike.jpg

Het maakt nogal wat uit of je alleen of samen door het leven gaat. Maaike van Wagensveld is dankbaar voor vrienden. „Veel mensen kennen eenzaamheid. Veel jongeren worden buitengesloten. Veel kinderen worden gepest. Veel ouderen blijven alleen over aan het einde van het leven. Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem in Nederland. Het is niet voor iedereen gewoon om vrienden te hebben. Vrienden met wie je kunt lachen, bij wie je mag huilen, bij wie je je verhaal kunt doen. Vrienden geven een extra vreugde in het leven.”

 

„God gaat door met Zijn werk”

Rosalie.jpg

We leven in een onzekere tijd. De periode tussen biddag en dankdag liep anders dan gedacht. En hoe zal het verder gaan? Welke invloed heeft de crisis op de maatschappij? En welke impact heeft ze op de kerk? Veel onzekerheid. Toch niet. „God staat aan het roer. Hij gaat door met Zijn werk. We zijn niet aan onszelf overgeleverd, maar de Heere regeert en Hij breidt Zijn koninkrijk uit.” Dat stemt Rosalie Hogendoorn tot dankbaarheid.