Ja, verdiep je een keer in het leven van Simson en in Lukas 7:36-50. Ik hoop dat je daardoor beter gaat zien wat God van je vraagt en dat je vervuld zult worden met een hartelijke liefde voor de Heere Jezus.

Heb je je ooit afgevraagd waarom Simson die leeuw tegenkwam, toen hij op weg was naar zijn toekomstige bruid (Richteren 14:5)? Misschien denk je: „Dat gebeurde toch gewoon?” Het gebeurde wel, maar niet gewoon. Bijbelse geschiedenis is geen gewone geschiedenis. Het is de geschiedenis van het volk van God die opgeschreven is om dat volk onderwijs te geven en te vermanen. Het levensverhaal van Simson hoort daar bij. Een Israëliet die het leest, denkt niet: „Mooi verhaal!” Maar die weet: „Simson is Israël, Simson is elke Israëliet, Simson, dat ben ik.”

Waarom kwam die leeuw op Simson af? Om hem, en dus heel Israël, te laten weten: „Je denkt dat je op weg bent naar een leuk leven met een heidense vrouw, maar je denkt verkeerd. Je bent niet geroepen om samen met Gods vijanden te genieten, je bent geroepen om te strijden tegen het kwaad dat zij Gods volk aandoen.” Die leeuw roept jou dus op tot de strijd tegen de zonde in je leven.

Simsons zwakke plek was: vrouwen. Eerst viel hij voor die mooie, jonge vrouw uit Timnath, daarna voor een hoer in Gaza, nog weer later voor Delila. Wat hij op zijn bruiloft in Timnath deed, waagde hij in Gaza ook weer en bij Delila nog veel sterker: hij speelde met zijn geheim.

Hoe kwam het dat hij zo veel kracht had? Hij was een afgezonderde. De Geest van God had hem toegerust om zijn volk te bevrijden. Voerde hij die taak uit? Jawel, als het hem uitkwam. En die kracht? Die gebruikte hij gewoon, niet alleen voor zijn taak, maar vooral ook voor zichzelf.

Zich bewust van zijn kracht gaf hij het raadsel op. Vol zelfvertrouwen ging hij Gaza binnen om een hoer te bezoeken. Als een aantrekkelijke, sterke man maakte hij indruk op Delila. En dat alles zonder te vertellen hoe hij aan die kracht kwam en waarvoor die kracht bedoeld was. Kortom: hij hield zijn geheim geheim, maar speelde er ondertussen wel mee. En dat moest fout gaan! Delila zeurde net zo lang tot hij zijn geheim vertelde. En toen raakte hij zijn ogen kwijt. Toen kon hij nooit meer een vrouw zien…

Ben je gedoopt en weet je van Gods Woord en Gods Zoon? Dan draag je een geheim met je mee: een bewijs van Gods grote goedheid. Speel er niet mee door maar te doen waar je zin in hebt. En ga met je schuld tot Christus, zie Lukas 7:36-50.


Zit jij met een geloofsvraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.