Subthema 'Christenleven'

Hoe leef ik als christen? Welke keuzes maak ik in de complexe wereld van nu? Hier krijg je antwoord op je vragen.

levensstijl

In de winkel

Hoe moet je ermee omgaan als je in een winkel werkt waar je dingen verkoopt die tegen Gods gebod ingaan? Je kunt toch niet zomaar ontslag nemen?

Lees meer
levensstijl

Alleen staan in je keuzes

Kunt u het begrijpen dat het moeilijk kan zijn als je alleen komt te staan en zelfs je vrienden keuzes maken die je voor je geweten niet durft te maken?

Lees meer
levensstijl

Vrijgezellenfeest

Ik ben uitgenodigd voor een vrijgezellenfeest. Een vriend van me vindt dat een rare gewoonte. Anderen zeggen dat het in de Bijbel ook voorkomt, bijvoorbeeld in de gelijkenis van de tien maagden. Zijn vrijgezellenfeestjes wel gepast?

Lees meer
levensstijl

Bezorgd of zorgeloos

In de Bijbel staat: Weest in geen ding bezorgd. Je zou toch juist wel bezorgd moeten zijn om de doodsstaat waarin je verkeert?

Lees meer
levensstijl

Dilemma's in je beroep

Mag je als christelijk schilder een moskee schilderen? Of een bioscoop? Mag een christelijke accountant de jaarrekening van een casino controleren? Mag je als mediator bemiddelen bij echtscheidingen? Mag een taxichauffeur een popzanger wegbrengen naar het concert? Mag je als bankmedewerker de hypotheek regelen voor de praktijkruimte van een magnetiseur of hypnotiseur? Lastige vragen.

Lees meer
levensstijl

Roman lezen op zondag

Is het goed om een gewoon boek, bijvoorbeeld een roman, te lezen op zondag?

Lees meer
levensstijl

Zondagswerk in de landbouw

Ik werk in de landbouw bij verschillende boeren. Bij ziekte of vakantie val ik voor hen in; voeren en melken, ook op zondag. Maar als het tegenzit (een koe moet bijvoorbeeld haar kalfje krijgen), mis ik de kerkdienst. Is dit slecht? Ik kan de koeien moeilijk aan hun lot overlaten.

Lees meer
zondag

Agenda

Wij willen een agenda aanschaffen die met de zondag begint, want zo heeft de Heere het ingesteld. Maar alle agenda's beginnen met de maandag. Mogen we ons erbij neerleggen en een agenda kopen die met de maandag begint?

 

Lees meer
zonde

Natuurlijke naastenliefde

We zijn van nature geneigd om God en onze naaste te haten. Maar de liefde die we toch, ondanks dat, voor onze medemens voelen, waar komt die vandaan?

Lees meer
levensstijl

Tijd besteden aan vrienden of aan God?

Een tijd geleden ging ik weinig weg. Ik verlangde er meer naar om de Bijbel te onderzoeken en goede boeken te lezen. Het gevolg was dat ik best eenzaam was. Nu onderhoud ik meer sociale contacten en zoek samen met anderen verantwoorde ontspanning. En toch! Ik houd er een knagend geweten aan over. Ik kan toch niet God en de wereld beide dienen? Ook moet ik mijn tijd toch uitkopen?

Lees meer