Subthema 'Verkering'

Hoe ziet een Bijbelse relatie er uit?

huwelijk

Huwelijken in Oude Testament

Het is duidelijk hoe het huwelijk hoort te zijn. Maar hoe zit dat met het huwelijk van sommige mensen in de Bijbel? Hoe kan het bijvoorbeeld dat sommige gelovigen in het Oude Testament meer dan één vrouw hadden?

Lees meer
Gods leiding

Mag je zelf een relatie zoeken, of de Heere laten zorgen?

Hoor je actief te zoeken naar een vriend of vriendin, of is het beter om af te wachten en de Heere te laten zorgen?

Lees meer
levenskeuzes

Ben ik wel verliefd?

Ik ben al wat ouder en zou graag een vriend willen hebben om mee te gaan trouwen. Ik wacht tot ik echt verliefd word, maar ik twijfel vaak of ik dat wel echt ben.

Lees meer
Gods leiding

Bidden om een relatie

Ik heb nog nooit een relatie gehad, terwijl ik dat wel graag zou willen. Ik heb er veel om gebeden, maar ben daar nu mee gestopt omdat ik niet weet of het eigenlijk wel de bedoeling is dat ik nog trouw. Toch maakt het mij verdrietig dat ik geen relatie heb. Mag ik er nu wel of niet om bidden?

Lees meer
vriendschap

Andere jongens in verkeringstijd, mag dat?

In hoeverre mag je, als je al een relatie hebt, nog openstaan voor andere jongens? De afgelopen tijd heb ik een andere jongen leren kennen, met wie ik heel goed mee kan praten en voor wie ik meer voel. Hoe moet ik met deze gevoelens omgaan?

Lees meer
psyche

Als je vriendin niets meer voor je voelt

Pas heeft mijn vriendin onze verkering uitgemaakt. We hadden ruim een jaar verkering. Ik had het totaal niet aan zien komen en ben heel verdrietig. Ze zegt dat ze niets meer voor me voelt. Wat kan ik nu nog doen?

Lees meer
Gods leiding

Bidden na verbroken verkering

Mijn verkering is uit: drie jaar geleden kregen we al biddend verkering. We mochten toen geloven dat de Heere ons samen had gebracht. Maar pas maakte mijn vriend het onverwachts uit, ik had het totaal niet verwacht. Hij zei er wel bij dat het weer goed zou komen, maar later kreeg ik een mail dat hij onze verkering definitief had verbroken. In het begin was ik boos, maar nu zie ik dat ik nergens recht op heb door al mijn zonden. Ik weet dat de Heere alle dingen bestuurt. Mag ik bidden of het goed komt? Of mag ik alleen bidden om Zijn wil? Misschien wil God dat wel niet?

Lees meer
kerk

Relatie met iemand van een andere kerk

Mijn vriendin en ik vinden het heel moeilijk dat we niet van dezelfde kerk zijn. Zij is van de PKN en ik ben van de Gereformeerde Gemeenten. We willen graag verder met onze relatie, maar is dat wel verstandig? Volgens onze ouders is het niet goed dat je de kerk verlaat waar je gedoopt en opgegroeid bent.

Lees meer
Gods leiding

Wel of geen verkering?

Ik ben een meisje van 17 en ben pas een keer uit geweest met een jongen. Hij vindt mij erg leuk, maar ik twijfel of ik hem leuk vind. Hoe kan ik nu weten of ik verder moet gaan? Ik bid er veel om, maar hoe weet ik dat de Heere antwoord geeft?

Lees meer
Gods leiding

Niet op één lijn in je relatie, gaat dat goed?

Ik heb een relatie met een jongen die wel gedoopt is, maar verder nergens aan doet. Hij wil sommige dingen vaarwel zeggen voor mij. Ik heb hem gezegd dat het geloof voor mij veel betekent. Is het zo dat als je niet op één lijn zit je de relatie stop moet zetten? Ik heb altijd gevraagd en gebeden of ik van een jongen mag gaan houden die ook kerkelijk is, en nu dit..

Lees meer