Als je verliefd bent en het gaat uit, dan stort jouw wereld in elkaar.

Eerst die heerlijk spannende tijd voordat de verkering aan is. Dan echt verkering. Jullie eerste zoen. Samen veel kletsen en leuke dingen doen. En als hij er niet is, steeds aan hem denken.

En dan is dat allemaal ineens voorbij. Hij maakt het uit en je begrijpt niet waarom. Je bent onzeker en verdrietig. Je houdt nog steeds van hem. Hoe kom je daar nu overheen?

Ik zou zeggen: „Vooral je hoofd koel houden.” Je niet mee laten slepen door je emoties en je herinneringen.

Omdat je zo graag terugdenkt aan die fijne tijd, bestaat het gevaar dat je je pijnlijke gevoelens gaat koesteren, dat je erover gaat piekeren. Probeer dat te voorkomen.

Ga iets leuks doen. Of zoek een vriendin op bij wie je je hart kunt luchten, maar die ook tegen je kan zeggen dat het nu weer even genoeg is, zodat jullie het ook weer over iets anders kunnen hebben.

Het is namelijk wel erg als je verkering uitgaat, maar het leven gaat verder. En jij moet ook verder.

Ik moest bij je brief aan mijn grootvader denken. Hij zei altijd: „Huwelijken worden in de hemel gesloten.” Denk er eens over na wat dat betekent.

Stel je eens voor. Jij wordt verliefd op een andere jongen. Jullie leren elkaar goed kennen op elk gebied. Je leert ook samen te bidden. Je mag weten dat de Heere jullie bij elkaar heeft gebracht. Dan heb je een band met toekomst.

Kijk je dan niet anders tegen die verbroken verkering aan? Je bent die jongen kwijt. Maar hoe verdrietig het ook is, je mag weten dat het de weg is die God met je gaat.

Ik hoop dat je het op deze manier kunt zien en dat je zo ook leert je vertrouwen op de Heere te vestigen. Verheug je op de jongen die Hij voor jou in gedachten heeft.


 

Zit jij ook met een geloofsvraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.