Uit je verhaal blijkt dat je een heftige tijd doormaakt. Je bent een jaar intensief met elkaar opgetrokken en aan deze periode komt voor jou abrupt een einde. Het lijkt voor jou niet duidelijk te zijn waarom je vriendin de relatie heeft beëindigd. Is het mogelijk om dit nog een keer aan haar te vragen? Een relatie is niet in de eerste plaats gebaseerd op rationele overwegingen, maar op je gevoel. Dat is soms moeilijk onder woorden te brengen. Toch vind ik dat we wel aan elkaar verplicht zijn om dat te proberen, zeker na zo’n lange tijd die je samen hebt doorgebracht.

Het valt me op dat jij het niet hebt zien aankomen. Hoe heeft je vriendin zo lang voor je verborgen gehouden dat haar gevoelens voor jou steeds minder werden? Hoe zijn jullie omgegaan met spanningen die er tussen jullie waren? In een verkering groei je als het goed is steeds meer naar elkaar toe. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Je bent allebei een eigen persoonlijkheid en hebt ieder je eigen achtergrond. Daarin ga je samen je eigen lijn ontwikkelen. Hierover praat je met elkaar, ook als het spanningen oplevert.

Soms zijn zulke spanningen te groot. Of je merkt naarmate je langer met elkaar omgaat dat je toch niet het gevoel hebt dat de ander je begrijpt. Verkering is een ontdekkingstocht om te bekijken of je bij elkaar past. Als dat gevoel bij (een van) beiden ontbreekt, kun je de verkering verbreken. Je bent niet zoals in een huwelijk door een belofte aan elkaar verbonden. Het moeilijke hiervan is dat als de een niet meer wil en de ander wel, het ”nee” van de ander zwaarder weegt dan jouw ”ja”.

Ik begrijp dat het voor jou heel moeilijk is om te accepteren dat je vriendin de relatie heeft beëindigd. Toch wens ik je toe dat je het hogerop mag zoeken en mag weten dat de Heere alle dingen bestuurt. Lees zondag 10 van de Heidelbergse Catechismus maar eens: „Dat alle dingen niet bij geval, maar van Zijn Vaderlijke hand ons toekomen.” Leg het in het gebed aan de Heere voor. Hij kan en wil je troosten. Het kan zijn dat je dat nu nog niet weet waarom dit gebeurt, maar dat je, als je later in je leven terugkijkt op deze gebeurtenis, mag zeggen: „Heere, het is goed wat U doet.”


 

Zit jij ook met een vraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.