Je spreekt een mooi verlangen uit. Dit mag je zeker aan de Heere voorleggen. De Heere wil ons gebed ook verhoren. Maar verhoring wil niet zeggen dat de Heere precies doet wat wij vragen. De Heere kan ons bijvoorbeeld laten wachten (denk aan Abram en Sara). In jouw geval zou dat kunnen betekenen dat dit meisje niet het meisje is dat de Heere voor jou bestemd heeft, maar dat je op een ander moment een meisje krijgt met wie je samen de Heere mag dienen. Of dat dit meisje wel voor jou bedoeld is, maar dat ze de Heere (nog) niet persoonlijk kent. Daarom is het heel belangrijk om biddend aan de Heere te vragen om je duidelijk te maken of dit meisje voor jou bedoeld is en of je in de toekomst samen met een vriendin Hem mag dienen.

Uit je vraag begrijp ik dat je het meisje dat je op het oog hebt nog niet (goed) kent. Dat betekent dus dat je eerst eens moet proberen om contact met haar te leggen. Bij een eerste kennismaking bespreek je meestal niet direct je meest persoonlijke gedachten en gevoelens, maar praat je over dingen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld: wat doe je voor werk of opleiding? Wat doe je in je vrije tijd? Uit wat voor gezin kom je? Dit zijn zomaar wat voorbeeldvragen.

Als je tijdens zulke gesprekjes merkt dat je wederzijdse belangstelling hebt voor elkaar en er een band ontstaat, kun je wat meer diepzinnige vragen stellen, zoals: wat vind je van de preken die je zondags hoort? Naarmate de band sterker wordt, kun je ook meer persoonlijke onderwerpen be­spreken, zoals: ken je het leven met de Heere?

In zulke gesprekken kun je merken of er een klik tussen jullie is, zowel op persoonlijk als op geestelijk vlak, en of er bij het meisje ook een verlangen bestaat om de Heere te dienen. Wel geldt dat geloof en bekering een persoonlijke zaak zijn. De Heere gaat met ieder van Zijn kinderen een eigen weg! Zelfs binnen een huwelijk zoals de Heere dat bedoeld heeft, kun je het met elkaars bekering niet doen. Verder spreekt de ene persoon met meer vrijmoedigheid en openheid over zijn/haar innerlijk en geestelijk leven dan de ander. Toch kun je bij de ander merken wat zijn/haar levensrichting is en het belangrijkste in zijn/haar leven. En als dat goed is, is dat het dienen van de Heere. In Prediker 4:12b staat dat „een drievoudig snoer niet haast wordt gebroken.” Zo’n drievoudig snoer is veel sterker dan één enkele draad en ook sterker dan een tweevoudig snoer. Het zijn drie snoeren: God – man – vrouw, waarbij de levens­richting en houding op de Heere gericht zijn. Zo’n snoer wordt niet spoedig verbroken en zal standhouden in het huwelijk tot de dood ons scheidt.


 

Zit jij ook met een geloofsvraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.