Als je geen verkering hebt, maar wel graag verkering zou willen, is het vanzelfsprekend dat je openstelt voor de jongens die je ontmoet. Op die manier kun je ontdekken of een jongen bij jou past. Op het moment dat jullie samen het gevoel hebben dat jullie bij elkaar passen en je dit ook uitspreekt naar elkaar, heb je verkering. Je geeft hiermee naar elkaar aan; wij vinden elkaar leuk en willen verder gaan ervaren en onderzoeken of we bij elkaar passen. Dat doe je uiteraard niet door tegelijkertijd nog actief bezig te zijn met andere jongens, bijvoorbeeld door met hen te flirten.

Tegelijkertijd is het hebben van verkering niet hetzelfde als een huwelijk, waarin je trouw aan elkaar (en belangrijker nog: aan God) belooft over jullie verbintenis. Hierover staat in de Bijbel: „hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet”. Nee, verkering is juist een periode waarin je elkaar beter gaat leren kennen en kijkt of je bij elkaar past. Kortom, de verkeringstijd is een voorbereiding op het huwelijk waarin je je definitief aan elkaar verbindt.

Wat nu als je tijdens je verkering een andere jongen ontmoet met wie het klikt? Of in jouw geval, met wie je heel goed kan praten en voor wie je meer lijkt te voelen? Wat zegt dit over jouw verkering met je vriend? Hoe komt het dat er ruimte ontstaat voor een andere jongen? Zit het wel helemaal goed met je verkering of had je al eerder twijfels of je vriend en jij bij je passen? Ben je misschien gaan twijfelen nu je bij een andere jongen iets vindt wat je bij je huidige vriend mist? Het feit dat je nadenkt over een andere jongen zou erop kunnen wijzen dat het niet helemaal goed zit in je huidige relatie. Wanneer het gevoel voor die andere jongen zo sterk blijft, bedenk dan of je verder wilt met je verkering.

Het lijkt mij niet zuiver dat dit samengaat met intussen verder ontdekken of de andere jongen beter bij je past. Om daarvoor open te kunnen staan, zal je de relatie met je huidige vriend eerst moeten verbreken. Neem daarna ook even de tijd voordat je een eventuele nieuwe relatie aangaat. Vraag de Heere hierbij om licht en wijsheid en of Hij je de weg wil wijzen.


 

Heb jij ook een vraag over God en geloof? Stuur ‘em naar info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.