Subthema 'Verkering'

Hoe ziet een Bijbelse relatie er uit?

Gods leiding

Niet op één lijn in je relatie, gaat dat goed?

Ik heb een relatie met een jongen die wel gedoopt is, maar verder nergens aan doet. Hij wil sommige dingen vaarwel zeggen voor mij. Ik heb hem gezegd dat het geloof voor mij veel betekent. Is het zo dat als je niet op één lijn zit je de relatie stop moet zetten? Ik heb altijd gevraagd en gebeden of ik van een jongen mag gaan houden die ook kerkelijk is, en nu dit..

Lees meer
seksualiteit

Duidelijkheid tegenover jongens

De laatste tijd vallen veel jongens voor mijn open en spontane karakter, terwijl ik er helemaal niets mee bedoel. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Lees meer
psyche

Wat te doen met jaloezie in de verkering?

Ik heb twee jaar verkering met een meisje dat helaas veel heeft meegemaakt in haar leven. Haar ouders zijn gescheiden en ze is een paar keer teleurgesteld in eerdere verkeringen. Mijn vriendin is vaak jaloers op de aandacht die ik aan andere meisjes schenk, terwijl ik er echt niets mee bedoel en zeker niet flirt. Die jaloezie wordt eerder erger dan minder. Ik voel me beknot en ga bijvoorbeeld al minder naar jeugdvereniging. Is het raar om wat meer vrijheid en vertrouwen te willen?

Lees meer
kerk

Vriend in ander kerkverband

Mijn vriend heeft in een ander kerkverband belijdenis gedaan dan ik. Wat betreft leer en leven zijn er geen grote verschillen, maar we zijn erg gehecht aan ons eigen kerkverband. We hebben nu twee jaar verkering en willen graag trouwen maar zien het allebei niet zitten om lid te worden van een ander kerkverband. Is het een oplossing om na ons trouwen allebei lid te blijven van onze eigen gemeente?

Lees meer
levensstijl

Datingsites

Hoe moet je denken over datingsites zoals Funky Fisch? Kun je je op deze of een soortgelijke site te begeven? Of moet je wachten tot de Heere iemand in je leven brengt? Kun je voor datingsites handreikingen vinden in de Bijbel?

Lees meer
jong

Verliefd op een oudere jongen

Ik (meisje, 14 jaar) ben verliefd op een vier jaar oudere jongen. Zelf vind ik 14 best jong om ver­kering te hebben. Of de gevoelens 
wederzijds zijn, weet ik niet. 
Hoe moet ik hiermee omgaan?

Lees meer
seksualiteit

Te ver gegaan

Ik heb twee jaar verkering gehad, maar daarna maakte m’n vriend (nu ex, dus) het uit. Nu ga ik om met een lieve, serieuze jongen en ik denk wel dat hij verkering met me wil. Dat is wederzijds. We praten over veel dingen. Toch durf ik hem niet te zeggen dat ik met m’n vorige vriend eigenlijk te ver ben gegaan, omdat ik bang ben dat hij me dan niet hoeft. Kan ik het maken om het te verzwijgen voor hem?

Lees meer
levensstijl

Verkering krijgen in de drankkeet

Als je verkering krijgt met iemand die je op een plek ontmoet waar je niet hoort te komen, heeft God diegene dan ook voor jou bestemd?

Lees meer
seksualiteit

Grenzen in verkering

Ik loop al een tijdje rond met een vraag. Tot hoever kun je als christen gaan als je verkering hebt op het gebied van intimiteit, elkaar verwennen en zo?

Lees meer
Gods leiding

Verliefd op klasgenoot

Ik (meisje van 14) ben tot over m'n oren verliefd op een klasgenoot. Nu ben ik erachter gekomen dat hij waarschijnlijk gek is op een ander. Dit lijkt wederzijds. Wat kan ik doen aan het feit dat ik deze situatie niet kan accepteren? En mag ik aan de Heere vragen of ik verkering met deze jongen mag krijgen?

Lees meer