Subthema 'Tegenslag'

Hoe moet ik omgaan met tegenslag?

menens

Hoe kan ik buigen onder Gods besluiten?

Het valt me niet mee om me neer te leggen bij Gods besluiten.

Lees meer
voorzienigheid

Tegenslag, een harde roepstem

Als je tegenslag krijgt in je leven, is dat dan een straf van God?

Lees meer
klimaat

Was de droogte Gods oordeel?

Ik hoorde weleens dat de droogte van deze zomer een straf van God was. Ik heb daar moeite mee. Het lijkt dan net alsof wij precies weten waarom de Heere iets doet. En is Gods oordeel na de droogte dan voorbij?

Lees meer
Gods leiding

Je bent ziek: straf of zegen?

Kunnen ziekten of aandoeningen ook een zegen zijn en hoe weet ik of dat bij mij zo is?

Lees meer
psyche

Hoe stop ik met mezelf snijden?

Hoe wordt Deuteronomium 14:1 bedoeld? Ik heb last van automutilatie en loop met deze tekst helemaal vast. Ik raak er wanhopig van, ik wil ervan af maar ermee stoppen lukt me niet.

Lees meer
voorzienigheid

Waarom laat God vliegrampen toe?

In Oekraïne stierven in één keer bijna 300 mensen. Hoe kan God zo'n ramp toelaten?

Lees meer
lijden

Ik ben misbruikt, maar kan het niet vergeven

Ik ben vanaf mijn zesde jaar jarenlang misbruikt door mijn neef. Ik heb recent geprobeerd er met hem over te praten, maar hij zegt er geen spijt van te hebben en wil zeker geen sorry zeggen. Het zou mijn eigen schuld zijn, zegt hij. Ik kan hem niet vergeven, ook al omdat hij nog steeds erg beledigend en kleinerend is tegenover mij. Maar in de Bijbel staat dat eenieder die zijn broeder niet vergeeft, ook niet door God vergeven kan worden en dus ook niet bekeerd kan worden...

Lees meer
vriendschap

Ik heb niet veel vrienden

Tegenwoordig wordt maar aangenomen dat iedereen een uitgebreide vriendengroep heeft. Ik heb, naast wat kennissen, geen echte vriend/vriendin. Hoe moet ik hiermee omgaan? Ik voel me er echt niet goed bij…

Lees meer
psyche

Hoe kan ik mijn vaak depressieve vriendin helpen?

Ik heb een halfjaar verkering met een meisje dat zich vaak depressief voelt. Soms zegt ze zelfs dat ze zichzelf van het leven wil beroven. Ze wil dat ik hier met niemand over praat. Hoe kan ik haar het beste helpen?

Lees meer
psyche

Ik zie tegen klussen op

Ik kan er erg tegen opzien om klussen aan te pakken. Ze moeten gebeuren, dat weet ik wel, maar ik kom er niet toe. Ik kan niet organiseren en ik zie er gewoon geen gat in om bijvoorbeeld orde in mijn kast te scheppen of mijn administratieve zaken op de computer te regelen. Het is me te veel. Mijn hoofd wordt een warboel als ik aan de slag moet.

Lees meer