Subthema 'Tegenslag'

Hoe moet ik omgaan met tegenslag?

Gods leiding

Waarom is er zoveel ellende in de wereld?

Hoe kunnen alle dingen meewerken ten goede? Bijvoorbeeld als er een familielid is overleden, of je vriendin zelfmoord pleegt? Ik kan dit niet rijmen.

Lees meer
Gods leiding

Wereld vol ellende

Hoe kun je moed houden in een wereld vol ellende?

Lees meer
Gods leiding

Donkere tijden

Ik hoor predikanten zeggen dat de tijden donker zijn. Is dat niet verkeerd? Je zegt dan toch eigenlijk dat de Heere het niet goed doet en je doet misschien af aan Gods werk. Er liggen toch beloften dat de Heere zal blijven werken?

Lees meer
jong

Ik ben onzeker, wat moet ik doen?

Ik ben erg onzeker. Ik kan er bijvoorbeeld enorm tegen opzien om een klaslokaal binnen te gaan of over een vol schoolplein te lopen. Iedereen kijkt dan naar me en ik denk dan dat ze negatief over me denken. Hoe verander ik dit?

Lees meer

Ik word mishandeld

Mijn ouders gaan aan het avondmaal en thuis mishandelen ze me. Ik voel me erg minderwaardig. Ik heb op het punt gestaan zelfmoord te plegen, maar omdat ik weet dat ik dan verloren ben, durf ik het niet. Bidden helpt niet. God wil mij niet helpen omdat ik zo zondig ben. Elke nacht val ik huilend en biddend in slaap. Wat moet ik doen?

Lees meer

Ik voel me eenzaam

Ik vind het fijn om te proberen anderen te helpen die problemen hebben of het leven niet zien zitten. Ik stel me vaak op als steun. Vaak omdat ik gevoelens herken. Maar de laatste tijd is dat te zwaar. Ik zou graag iemand hebben op wie ik zelf kan terugvallen. Iemand bij wie ik mezelf kan zijn en m’n hart kan luchten. Maar die ontbreekt. Ook thuis voel ik geen liefde. Hulp vragen wil ik niet. Ik wil anderen helpen, maar het gaat niet meer. Ik kan hen niet zomaar aan de kant zetten. Wat moet ik doen?

Lees meer

„Ik krijg geen antwoord”

Een 15-jarig meisje stelt een heleboel vragen (bijvoorbeeld over de hemel) en eindigt met: „Ik heb God gebeden om antwoorden, maar ik krijg ze niet.”

Lees meer
psyche

Ik heb problemen thuis, wat moet ik doen?

Ik ben een meisje van 13 jaar en zit in de eerste van de havo. Ik leer best veel, maar het gaat niet echt. Er zijn bij ons best wel veel problemen thuis en daar kom ik ook vaak mee in aanraking.

Lees meer
Gods leiding

Waarom neemt God mijn broertje weg?

Ik heb een paar jaar geleden mijn broertje verloren. Ik heb niet eens afscheid kunnen nemen. Dat doet heel veel pijn. Echt verwerkt heb ik het nog niet. Waarom doet God dit? Alleen om mij te plagen? Alleen om mij dichter bij Hem te brengen? Hij brengt me juist verder weg! Ik kan dit niet alleen aan. Waarom neemt God mijn lieve broertje weg? Waarom?

Lees meer

Waarom gaat bijna alles mis in mijn leven?

Waarom gaat bijna alles mis in mijn leven? Zou God hier allemaal Zijn bedoelingen mee hebben? Elke dag ben ik weer bang wat het zal brengen. Je hoort en ziet dat de wereld steeds bozer en harder wordt. Zou het dan in mijn leven ooit nog goed komen? ’k Probeer in de Bijbel iets te vinden, maar het is allemaal zo moeilijk. Ik moet die dan teleurgesteld weer dichtdoen. Als u hier een antwoord op kunt geven, heel graag. (meisje, 20 jaar)

Lees meer