Je zit vol vragen, beste vriend. Ik heb het gevoel dat je ze niet stelt uit een kritische houding. Dat verdient navolging. Maar je begrijpt sommige dingen gewoon niet. Dat kan ik nog begrijpen ook.

Het genadeleven van Gods kinderen kun je met het verstand ook niet begrijpen. Maar het trekt je wel aan als je hen vanuit het hart hoort spreken.

Probeer maar vaak te luisteren naar kinderen van God die goed over de Heere mogen spreken. Dan ga je misschien vanzelf begrijpen waarom ze in het donker gekleed gaan.

Laat ik er vast iets over schrijven.

Een kenmerk van wereldse kleding is dat het opvalt. Veel mensen willen door hun opvallende kleding (of sieraden, of make-up) de aandacht trekken. Dat lezen we ook in de Bijbel (Jes. 3:16-23, Ez. 23:40, Openb. 17:4). Je kunt ermee te doen hebben. Het is zo leeg.

Als de Heere een zondaar bekeert -smeek daar veel om- dan ga je zien hoe heilig God is en hoe zondig je zelf bent. Dan heb je geen behoefte om op te vallen, begrijp je? Dan ben je beschaamd over de zonde. Toen David dat beleefde, kleedde hij zich in het zwart (Ps. 38:7).

Waarom zwart? Het was een teken van zijn droefheid over de zonde.

Zijn Gods kinderen dan altijd bedroefd en nooit blij? Je moest eens weten hoe blij ze zijn als de Heere tot hun ziel spreekt. Zo blij kan de wereld nooit zijn. Maar daarmee zijn ze hun zonden niet voorgoed te boven.

Mag ik nog een vrucht van de bekering noemen? Eenvoudigheid. Dat geldt zeker in de kerk, het huis Gods. Maar ook doordeweeks. Lees 1 Petrus 3:1-5 maar. God bekeerde een heidense vrouw. Haar man merkte dat aan haar kleding, sieraden en haardracht. Ze werd zo eenvoudig. En juist dat trok zo aan. Ze had nu iets wat hij miste! Hij werd er jaloers op. Wist je dat Gods kinderen ernaar uitzien om zo jongeren en ouderen te mogen ontmoeten aan wie deze eenvoud is te zien?


 

Zit jij ook met een geloofsvraag? Laat het ons weten via info@puntuit.nl of stuur een appje naar 06-20601065.