Subthema 'Wederkomst'

Wat zegt de Bijbel over de wederkomst?

menens

Ben je voorbereid op de wederkomst van Christus?

Dat Hij terug zal komen, is zo zeker als alles in de Bijbel. De wereld heeft nog niet het laatste van Hem gezien. Zo zeker als Hij lichamelijk en zichtbaar op de Olijfberg voor de ogen van Zijn discipelen ten hemel voer, zo zeker zal Hij wederkomen op de wolken des hemels in grote macht en heerlijkheid.

Lees meer
eeuwigheid

De opstanding - met het eigen lichaam?

Als wij opstaan, hebben we dan weer een lichaam zoals nu? Zijn we dan dezelfde die we nu zijn? En als we nu een handicap hadden, hoe zal dat in de hemel zijn?

Lees meer
hemel

Geen tweede oordeel bij de wederkomst

Als je nu sterft, ga je dan meteen naar de hel of hemel? Word je dan met de wederkomst opnieuw beoordeeld? En wat als je nog leeft als de Heere komt?

Lees meer
toekomst

De laatste dagen en het duizendjarig vrederijk

In de kerk hoor ik vaak alleen dat de Heere Jezus terugkomt en iedereen zal oordelen. Maar vanuit Openbaring valt er toch meer te zeggen over de laatste dagen en over een duizendjarig vrederijk?

Lees meer
Bijbel

Tweede oordeel op oordeelsdag?

Wanneer de Heere Jezus zal wederkomen, zal de oordeelsdag zijn. Het oordeel over levenden en doden zal plaatshebben; schapen en bokken worden dan gescheiden. Aan de andere kant: de mens gaat na zijn sterven of naar de hemel of naar de hel. Hun oordeel is dan toch op de oordeelsdag allang geveld?

Lees meer
Bijbel

Natuurrampen en wederkomst

Er zijn de laatste tijd veel natuurrampen gebeurd. Daarom zoeken wij naar informatie over de wederkomst. Wilt u daar iets over uitleggen?

Lees meer
bekering

Bang voor de wederkomst

Ik snap niet dat veel mensen ’zomaar’ kunnen leven. ’Niemand’ staat stil bij de wederkomst. Ik ben er bang voor. Ik kan nergens rusten. En mijn familie neemt me niet serieus.
(Een 15-jarige)

Lees meer
kerk

Wederkomst nabij?

Vaak wordt in de kerk gezegd dat de wederkomst nabij is. Dat wordt gebaseerd op wat in de Bijbel staat over de tekenen der tijden. Maar er waren bijvoorbeeld twee eeuwen geleden ook oorlogen. Werd er toen ook al niet gezegd dat de wederkomst nabij was? God zal komen als een dief in de nacht.

Lees meer