Nieuws

column

Column: Scheuren

Het virus dat rondwaart, leidt de aandacht af van zaken waar we ons in dit land nogal over konden opwinden. Minder fijn: het in veel plaatsen beloofde vuurwerkverbod zal nog wel even op zich laten wachten. Waar ik niet om treur: het gebakkelei over het verzetten van de klok staat op een uiterst laag pitje.

Lees meer
caroline vlogt

Waarom ga jij naar de kerk?

In deze aflevering van Back to School gaat Caroline op bezoek bij de Pieter Zandt in Kampen. Ze vraagt de leerlingen het hemd van het lijf rondom het thema kerk.

Lees meer
pesten

Martijn stottert sinds groep 3

In gedachten loopt hij door een lange gang. Achter elke deur zit een woord. Soms klemt de deur. Bij het woord ”klemt” bijvoorbeeld, dat is zo’n vervelend woord voor een stotteraar. Het klinkt al snel als k-k-klemt. Dus zegt Martijn Sinke (20) uit Woudenberg liever: De deur loopt vast. 

Lees meer
aan 't werk

Onderwijsassistente Deborah zoekt een baan

Deborah Hoek (22) wil graag aan de slag als onderwijsassistente op een basisschool. Ze heeft haar droombaan nog niet gevonden, maar zit intussen niet stil en doet heel wat werkervaring op.

Lees meer
gezondheid

Feesttime

Ik heb nog nooit zoveel tijd op mijn kamer doorgebracht als in de afgelopen week. Ik zat op mijn slaapkamer in volledige isolatie. Ik mag weer naar buiten als ik 24 uur klachtenvrij ben en als mijn klachten die ik had minstens zeven dagen geleden zijn begonnen. 

Lees meer
Bijbel

In actie voor een wereldwijde boodschap

Waarom zou ieder mens in zijn eigen taal de Bijbel moeten kunnen lezen? Stefan Zwaan (21) uit Terschuur schudt zo vijf redenen uit zijn mouw. De theologiestudent maakte over dit onderwerp Bijbelstudies voor hersteld hervormde jeugdverenigingen.

Lees meer
ChristenUnie

Bina Chirino (26) op kieslijst CU: Jongeren betalen prijs van maatschappelijke problemen

Bina Chirino (26) is sinds juni voorzitter van jongerenorganisatie PerspectieF en nu Tweede Kamerkandidaat voor de ChristenUnie. Een kennismaking met de rooms-katholieke, zwarte vrouw die zo veel meer is dan dat.

Lees meer
Bijbel

Nieuws over corona

Al het nieuws over corona maakt me onrustig. De één zegt dit, de ander dat. Ik word er gewoon gestresst van. Wat kan ik daaraan doen?

Lees meer
vluchtelingen

Bezoek aan kamp Moria

Lize Marie (12) en Marc Floor (14) ten Brinke kwamen vorige week terug uit Lesbos. Ze bezochten samen met hun vader het vluchtelingenkamp Moria. Op deze plek werkt onder andere Stichting Bootvluchteling. Een van de goede doelen waar familie Ten Brinke met Just A Million geld aan wil geven.

Lees meer
corona

Positief lichtpuntje

Op dinsdag begin ik te snotteren. Vast een verkoudheidje. Ik besluit naar school te fietsen om een schoolexamen te maken. ‘s Middags beland ik in bed. Mijn vader denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar ‘s avonds besluit ik me toch aan te melden voor een coronatest.  De eerstvolgende mogelijkheid is vrijdag.

Lees meer