Auto van Stan (19) staat al dagen in de Waddenzee

Puntuit   08 mrt. 2018 | Puntuitredactie, beeld Rijkswaterstaat
autowaddenzee

Voor de lol met je auto buiten de dijk het wad oprijden, is voor de 19-jarige Stan uit Helmond uitgelopen op een duur geintje. Hij moet alle bergingskosten zelf betalen.

"We wilden met een groep vrienden naar Groningen rijden", vertelt Stan tegen Omroep Brabant. Bij de Waddenzee maakten de vrienden een tussenstop en gingen buitendijks. "We hadden een paar kilometer op het strand gereden en in een keer zakt mijn auto weg."

Nadat ze geprobeerd hadden de auto los te trekken, werd het vloed en maakten de kameraden zich uit de voeten. Toen ze de politie belden, nam die hen in eerste instantie niet serieus. Uiteindelijk kwamen ze toch kijken.

Bedroefd

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt tegen Omrop Fryslân niet blij te zijn met de actie van Stan en zijn vrienden. "Ik ben bedroefd dat iemand zijn auto in een beschermd natuurgebied neerzet."

"Het gaat me duizenden euro's kosten," vertelt Stan tegen Omroep Brabant. "Dat wordt een half jaartje voor niks werken. De verzekering vergoedt niks, want het is mijn eigen domme fout."

Terug naar nieuwsoverzicht opmerkelijk