Jongens aangehouden om mishandeling Gorinchem

Puntuit   26 nov. 2019 | tekst en beeld ANP
ANP-402210834

De politie heeft dinsdag drie jongens aangehouden voor mishandeling van een andere jongen in Gorinchem. Het gaat om een jongen van 14 jaar en twee jongens van 15. Zij hadden zich op verzoek van de politie op het bureau gemeld. Ze zitten vast en worden gehoord.

Vorige week verscheen een video op sociale media waarop is te zien hoe een jongen door een groep wordt mishandeld. De aangehouden jongeren zouden volgens de politie bij die mishandeling betrokken zijn geweest. Het filmpje zorgde voor veel verontwaardiging. Het slachtoffer, dat onder andere tegen zijn hoofd werd geschopt, deed aangifte. Er circuleren nog enkele andere video’s van andere mishandelingen. Onderzocht wordt of de drie verdachten ook hierbij zijn betrokken.

De politie laat dinsdag weten dat het drietal in het vizier was. De jongens werden uitgenodigd om zich vrijwillig te melden. Daar hebben zij dinsdag gehoor aan gegeven.

In Gorinchem, maar ook in andere delen van Nederland, zorgden de beelden voor afschuw en bezorgdheid. Ook burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem reageerde geschokt op de beelden. “Het is afschuwelijk en onacceptabel”, zei ze.

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland