Bloemenactie: Janine (13) verrast haar moeder met een bos bloemen

Puntuit   30 jul. 2020 | tekst Puntuitredactie, beeld familie Van Duijn
Janine van Duijn

"Mijn moeder heeft een moeilijke tijd doorgemaakt en ondanks dat bleef ze altijd voor mij klaarstaan", vertelt Janine van Duijn (13) uit Katwijk aan Zee. "Daarom verdient zij zeker een bos bloemen!"

Janines opa, de vader van Janines moeder, was erg ziek. "Samen met haar broers en zussen heeft mijn moeder voor hem gezorgd. Ze deden alles voor hem. Dat was een heftige periode voor mijn moeder. Ze ging vaak naar opa toe, ook 's avonds of 's nachts. Inmiddels is opa overleden."

De moeder van Janine was in die periode erg druk, maar toch zorgde ze ook goed voor Janine en haar twee broers. "Ik heb zes broers en vier zussen. Samen met twee broers woon ik nog bij mijn vader en moeder thuis, de rest is het huis uit. Ik ben de jongste van het gezin. Gelukkig gaat het nu goed met mama. Mijn zus heeft een baby gekregen, dat is het zevende kleinkind voor mijn vader en moeder. Dus mijn moeder heeft nu ook genoeg afleiding."

Als boodschap voor haar moeder liet Janine het volgende tekstje op het kaartje bij de bos bloemen zetten:

Lieve mama,

Omdat u een hele moeilijke tijd achter de rug heeft en u, ondanks de zorgen om opa, ook altijd nog voor mij klaarstond, houd ik ontzettend veel van u. U hebt dit boeket dik verdiend!

Dikke knuffel
uw kleine meisje

 

Wil jij ook iemand die veel voor je betekent verrassen met een mooie bos bloemen? Klik hier voor de spelregels. 

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Actie: Wie verdient een bloemetje?"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland