Jongeren fietsen voor ZGG

Puntuit   23 jul. 2019 | tekst Puntuitredactie, beeld via Youtube
Schermafbeelding 2019-07-23 om 12

Jasper Bosland, Rogier Boogaard en Henry Bax fietsen deze zomer voor de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) de longen uit hun lijf.

De eerste twee zijn op zaterdag 6 juli vanuit Woerden op de fiets naar Albanië vertrokken. Rogier heeft als kind in Albanië gewoond, omdat zijn vader Wim Boogaard voor de ZGG is uitgezonden als evangelist. Er zit dus ook een wat diepere reden achter de onderneming: oude bekenden opzoeken. Met hun tocht halen de jongens door middel van sponsoring geld op. Het eerste streefbedrag van 5000 euro is inmiddels ruimschoot binnen. Dus is er een tweede streefbedrag vastgesteld: 10.000 euro. De opbrengst komt ten goede aan het ZGG-werk in Albanië.

Op maandag 15 juli is ook Henry Bax aan een sponsorfietstocht begonnen. Henry heeft in het afgelopen schooljaar onderwijsondersteuning geboden aan zendingskinderen in Albanië (familie Van Bochove en familie De Jong) en in Ecuador (familie Elenbaas). Zijn termijn is nu ten einde gekomen. De terugreis gaat per fiets. Hij maakt het zichzelf soms een beetje makkelijk: de Alpen doorkruist hij met de trein en ’s nachts logeert hij bij voorkeur in hostels.

Henry is aan het vloggen geslagen om zijn reis te delen met de sponsors en familie. Klik hier om de vlogs te bekijken.

 

Terug naar nieuwsoverzicht buitenland