Carlijn nam op dankdag boodschappen mee naar de kerk

Puntuit   07 nov. 2018 | Puntuitredactie, beeld Fam. Van der Meij
dankdagkalender(1)

Carlijn van der Meij (12) gebruikt deze week de dankdagkalender van Woord en Daad en diverse jeugdbonden. Ze nam woensdag boodschappen mee naar de kerk.

“Op Dankdag danken we de Heere voor alles wat Hij voor ons doet. Hij geeft ons elke dag eten en zorgt voor alle dingen. Daarom ga ik op dankdag naar de kerk om God te danken.

We willen ook delen, daarom houden we op dankdag een voedselinzamelingsactie in onze kerk. We nemen dan allemaal boodschappen mee, zodat de voedselbank dit kan uitdelen aan de mensen die veel minder hebben dan wij. 

Thuis lezen we deze week na het eten de dankdagkalender. We lezen dan elke dag een Bijbelgedeelte en de stukjes uit de kalender. Er staan ook weetjes en puzzels en opdrachten in, die vind ik leuk om te doen.

Daarna praten we er met elkaar over, hoe veel we hier hebben en hoe we dingen kunnen delen met anderen, bijvoorbeeld door een brief te schrijven aan onze sponsorkinderen.

Dat vinden ze heel fijn en soms sturen we ook wat mee. Veel ouders van sponsorkinderen zijn boer en deze dankdagkalender gaat ook over boeren in ontwikkelingslanden.

Vanavond hebben we gebeden dat boeren genoeg oogst hebben om van te kunnen leven. Op dankdag mogen we daar ook voor danken.”

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland