Colombiavlog 3: Schminken en geschminkt worden

Puntuit   07 nov. 2017 | Puntuitredactie, beeld uit video
vlogdrie_edited(1)

Hoewel ze lang niet alles verstaan, krijgen de pabo'ers in Columbia vaak wel iets mee van wat er gezegd wordt. Zo kregen ze op de Colombiaanse school een lesje over discriminatie. Over schminken en geschminkt worden.

Verder bezochten de studenten een kerkdienst. “Bijzonder om met mensen in gesprek te gaan. We hebben kaartjes met bemoedigende Bijbelteksten uitgedeeld. (...) Het was op zondag wel anders dan we in Nederland op gewend zijn."

Op de school mochten ze rondlopen als de “teacher”, om de kinderen les te geven. De studenten zijn onder de indruk van de levenshoudingen van de docenten daar. “Het is hun dagelijkse gebed: Blijf bij mij Heer, want zonder u kan ik niet lesgeven. Heel gaaf dat ze met dat besef leven.”

Ook maakten de pabo’ers nog een reformatiebijeenkomst mee en 'beklommen' ze een berg. Puf... wat zijn ze moe als ze boven zijn. Heftig hoor zo'n lift! :-)


Studenten van Driestar hogeschool naar Colombia

Studenten van Driestar hogeschool maken een studiereis naar Colombia waar ze kennis maken met het land, de cultuur en het onderwijs. De aanleiding voor deze reis is het International Network for Christian Education (INCE). Dit netwerk is geïnitieerd door Driestar educatief en Woord en Daad en moet wereldwijd werken aan onderwijsverbetering in onder andere Afrika, Azië, en Zuid-Amerika. Vanuit de pabo zijn er hiervoor het afgelopen jaar acties gevoerd door drie ambassadeurs (derdejaars pabostudenten) onder de naam ‘Geef ze een tien!’. Deze drie ambassadeurs zijn met vijf medestudenten en twee begeleiders naar Bogota. Ter plaatse bezoeken ze een christelijke school, doen lesobservaties, geven lessen en gaan in gesprek met docenten. De studiereis is ingebed in het curriculum van de pabo en is nieuw in het aanbod van studiereizen en werkweken buitenland.


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Blogs/vlogs 2017: Geef ze een tien! Op reis naar Colombia"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht buitenland