Column: Tropisch Twente

Puntuit   08 aug. 2018 | tekst Carina Eits, beeld ANP
ANP-58608394

Nooit gedacht dat we voor de prijs van een binnenlandse vakantie tropisch weer zouden krijgen. Watergevechten, zwembadbezoeken en bakken in de zon zit bij de prijs van mijn vakantie in Twente inbegrepen.

De zomervakantie in Nederland is heter als ooit. We hoeven voor deze temperaturen niet naar het buitenland. ’t Is hier in Twente warm zat. Maar wat kan je met deze hitte nog doen? Niet mopperen! Ga heerlijk fietsen door de bossen, speel volleybal of voetbal en ga zwemmen. En vergeet geen water te drinken. ’s Avonds blijf je buiten zitten met een groep vrienden die je op vakantie hebt leren kennen, maakt met elkaar een hoop lol en probeert om 23.00 stil te wezen. Want dat staat in het regelement van het park. We hebben geen klachten gehad.

Met pijn in m’n buik van het lachen ga ik naar bed om vervolgens weer om 07.30 wakker te worden gemaakt door die lieve broertjes en zusjes van me, ook al heb ik nadrukkelijk gezegd dat ze me niet mogen wakker maken. Maar ja, wat is nou leuker dan je grote zus wakker maken...

Ik ga naar beneden om te ontbijten en dan plingelt m’n mobiel. Daar gaat m’n rustige ontbijt. Van de ‘happy single’ app groep sturen Iris en Sophie een appje of ik al klaar ben, ze willen naar de stad. Ik prop snel m’n brood naar binnen en sta klaar om weg te gaan.

Twente here we come!

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Alles van het Puntuitpanel 2018"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland