De toekomstdromen van deze 17-jarigen hebben jou wat te zeggen (video's)

Puntuit   07 nov. 2017 | Puntuitredactie, beeld Youtube
wijzijn17

Onder het motto "wij zijn 17 en we hebben je wat te zeggen" neemt een reeks 17-jarigen jou in de nieuwe campagne van SIRE mee in hun positieve kijk op de toekomst.

De campagne ’Luister naar de toekomst’ is gelanceerd ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van SIRE.

Positiever

Hoewel een meerderheid van de Nederlanders (64%) de toekomst wat somber inziet, zijn jongeren over het algemeen een stuk positiever gestemd.

Hun verfrissende kijk op een drietal onderwerpen -economie, duurzaamheid en inclusiviteit- staat centraal in de campagne.

Video's

Check hieronder video's van de campagne met persoonlijke boodschappen van een hele serie 17-jarigen. Puntuit selecteerde enkele interessante quotes uit de filmpjes:

Luister naar de toekomst - Bibi heeft wat te zeggen over robots

Luister naar de toekomst - Bibi heeft wat te zeggen over racisten

Luister naar de toekomst - Bibi heeft wat te zeggen over mobiliteit “Extra gras en bomen."

Luister naar de toekomst - Elke heeft wat te zeggen over 'de witte man'

Luister naar de toekomst - Elke heeft wat te zeggen over hokjes Elke -die een kunstbeen heeft- wil graag af van het hokjesdenken. Volgens haar moet mensen met een beperking meer in beeld komen. "Niet om een beperking, maar om wie ze zijn. Hoe vaker je iets ziet, hoe normaler het wordt!"

Luister naar de toekomst - Joanne heeft wat te zeggen over het geloof "Ik denk wel positief over geloof. Het is wel een goed ding!"

Luister naar de toekomst - Joanne heeft wat te zeggen over ouderen "Geen enorme hal meer, waar duizend zieke oude mensen zitten."

Luister naar de toekomst - Joep heeft wat te zeggen over moeilijk doen "Doe gewoon een beetje chill. Doe gewoon relax. Blijf positief. Dat is veel leuker!"

Luister naar de toekomst - Jordy heeft wat te zeggen over het onderwijs “Moet op ons worden toegespitst. De leerling. (…) Onderwijs moet stimuleren waar je goed in bent.”

Luister naar de toekomst - Jordy heeft wat te zeggen over angst

Luister naar de toekomst - Levy heeft wat te zeggen over jongeren "Wij zijn ook maar bange jongeren. Geboren in de immens ingewikkelde wereld van morgen. (...) Wij geven niet op! Nooit op!"

Luister naar de toekomst - Merlijn heeft wat te zeggen over het ideale leven Als nerd Merlijn naar de toekomst kijkt, ziet hij "echt by far" het meest uit naar... kernfusie! "Het lijkt me supergaaf als ik dat nog weet mee te maken."

Luister naar de toekomst - Merlijn heeft wat te zeggen over de toekomst

Luister naar de toekomst - Mo heeft wat te zeggen over dankbaarheid Het eerste wat Mo wil zeggen, is: "Bedankt, want ik krijg ik krijg echt zoveel liefde van jullie."

Luister naar de toekomst - Noa heeft wat te zeggen over vrijwilligerswerk “Ik leer heel veel van die mensen.”

Luister naar de toekomst – Noa heeft wat te zeggen over vlees eten “Vleesvervangers vind ik tegenwoordiger lekkerder dan vlees.”

Luister naar de toekomst - Oussama heeft wat te zeggen over typecasting

Luister naar de toekomst - Oussama heeft wat te zeggen over Nederland

Luister naar de toekomst - Richelle en Esmee hebben wat te zeggen over auto's “Vliegende auto’s”

Luister naar de toekomst - Yara heeft wat te zeggen over pestenMet zichtbare emotie stelt Yara: "Als mensen hun ervaring met pesten vertellen, kan dat jongeren echt beïnvloeden."

Luister naar de toekomst - Zaid heeft wat te zeggen over kansen

Luister naar de toekomst - Zaid heeft wat te zeggen over Youtubers

Luister naar de toekomst - Zaid heeft wat te zeggen over respect "Wat aardiger tegen elkaar zijn."

Luister naar de toekomst - Zaid heeft wat te zeggen over pesten

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland