Docent Dian vlogt vanuit een leeg lokaal

Puntuit   18 mrt. 2020 | tekst Nienke Colijn, beeld Dian Kiesbrink
Dian Kiesbrink foto(1)

Dian Kiesbrink (23) werkt als docent op de Pieter Zandt in Kampen. In een vlog laat ze zien hoe het 'nieuwe' onderwijs er in de praktijk uit ziet.

Zij werkt nog geen jaar in het onderwijs en is nu in een situatie terecht komen waar geen enkele docent ervaring mee heeft. Op de middelbare school Pieter Zandt in Kampen werkt Dian Kiesbrink (23). Voor de corona-epidemie gaf zij vierentwintig uur per week les. Nu gaat het net even anders. Dian gaat vloggen om te laten zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs in de praktijk werkt.

„Het kost mij als beginnend docent al meer tijd om lessen voor te bereiden. Dat zal nu nog wel iets meer worden. De grote lijnen over hoe we dit gaan aanpakken staan al vast, maar dinsdag overleggen we met de kerndocenten over de precieze invulling. We moeten een manier gaan vinden hoe we contact krijgen met de leerlingen, zodat zij hun vragen kunnen stellen.”

Dian is niet bang dat leerlingen niet naar de lessen zullen kijken of de opdrachten niet maken. „Ik kan controleren of de scholieren het huiswerk gemaakt en ingeleverd hebben. Zo niet, dan zal er een consequentie aan zitten.”


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Corona onder jongeren"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland