Docent in virustijd (5): Bijna gaan de schooldeuren open

Puntuit   29 mei 2020 | tekst Anike van de Pol, beeld Pixabay
church-828640_1920

„We moeten het maar over ons heen laten komen.” Zo luidde het advies van een van mijn collega’s. Inmiddels zijn we binnen het onderwijs wel getraind om de dingen over ons heen te laten komen. Desondanks was niet niks toen op 15 maart bekend werd dat we onderwijs op afstand moesten gaan aanbieden. Toen heb ik het ook maar over me heen laten komen. Achteraf gezien kan ik stellen dat het best een leuke uitdaging was. Toch is de wortel van gewenning bij mij nog niet gelegd.

Nu is het bijna zover. Dinsdag 2 juni gaan de schooldeuren weer open. Stiekem sta ik te popelen om weer ‘echt’ les te mogen geven. Mijn onderwijshart staat weer volop in bloei. Het voelt een beetje als een bevrijding. Hoewel klassen nog wel verdeeld zijn in kleinere groepjes en in de komende periode de leerlingen een vast lokaal hebben in plaats van de docenten, proef ik hier een sprankeltje van het oude-vertrouwde systeem. En daar word ik blij van.

Het zal opnieuw omschakelen zijn, straks. Want we zijn nog niet helemaal terug bij het oude en vertrouwde systeem. Op school niet, maar ook in de maatschappij nog niet. Wanneer wel? Of wordt dit het nieuwe normaal? We weten het niet. We laten het dus maar over ons heenkomen.

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Docent Anike in virustijd"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland