"Leeuw redt christenen"

Puntuit   25 apr. 2017 | tekst Hannah Neele, beeld AFP
ANP-50678156(1)

De voorganger van een christelijke kerk, Paul Ciniraj, zegt bevrijd te zijn van een groep islamitische militairen. De redding kwam uit onverwachte hoek: een leeuw rende uit het bos en greep een militair bij de nek.

In een rapport, uitgegeven door de organisatie van dominee Ciniraj, staat dat hij aan het herstellen was van verwondingen die waren toegebracht door islamitische jihadisten. Het huis van vrienden waar Ciniraj tijdelijk woonde werd op Eerste Paasdag bijna aangevallen door een groep militairen, gewapend met stukken staal en andere wapens.

Dominee Ciniraj: “We verloren alle hoop en we dachten dat dit onze laatste dag was.” Terwijl de groep mensen die in het huis aanwezig waren zaten te bidden, merkte de dominee iets aparts op: “Onverwacht rende een leeuw vanuit het bos naar de militairen. Het beest viel een van de soldaten aan.” Terwijl de mannen het beest probeerden te doden, kwamen twee andere leeuwen aangelopen. De militairen schrokken daar zo van, dat ze onmiddellijk wegvluchtten. “De leeuwen hebben ons daarna met rust gelaten”, vertelt de dominee.

Dominee Paul Ciniraj werkt ondergronds omdat hij zich bekeerd heeft van de islam naar het christendom. Hij vertelt dat de islam dominant blijft in het Midden-Oosten maar dat er wel duizenden mensen in het geheim geloven dat Jezus Christus hun Zaligmaker is.

In 2016 gebeurde ook iets wonderlijks: een Egyptische ex-moslim werd gered van wilde dieren nadat hij door gevangenisbewakers werd opgesloten in een hok met valse honden. Maar de honden werden zo mak als een lammetje, de man had God aan zijn kant. De SDOK berichtte hierover aan Puntuit.

Terug naar nieuwsoverzicht geloof