Dat schrijft de Jerusalem Post. Het Hadassah Universitair Medisch Centrum in Ein Kerem, een voorstadje van Jeruzalem, gaf donderdag een foto vrij van de jongen.

De persdienst van de Israëlische overheid publiceerde een video. Daarop is de jongen te zien in zijn ziekenhuisbed.

De jongen, Ahmed Manasrah, stak maandag samen met een 15-jarige jongen twee Israëliërs neer in Jeruzalem. De oudste jongen werd door Israëlische politieagenten doodgeschoten, nadat hij in hun richting rende. Manasrah werd door een voertuig aangereden en naar het ziekenhuis gebracht.

In een televisietoespraak haalde de Palestijnse leider Abbas fel uit naar Israël. „Wij buigen niet onder het brute geweld, de bezetting en de agressie van de Israëlische regering en de meute kolonisten die zich schuldig maken aan terrorisme tegen onze mensen, onze heilige plaatsen, onze huizen, onze bomen, en de executie van onze kinderen in koelen bloede, zoals ze deden met het kind Ahmed Manasrah en andere kinderen in Jeruzalem.”

In een reactie zegt een woordvoerder van de Israëlische premier Netanyahu dat Abbas „bewust gelogen” heeft over de jongen, omdat hij een symbool zou willen creëren dat andere Palestijnen ertoe moet aansporen meer aanslagen te plegen.