Examen geschiedenis op het Ichthus was een „pittig toetsje”

Puntuit   16 mei 2018 | tekst Puntuitredactie, beeld RD
16052018 Thumbnail examenvideo

Voor de vmbo'ers stond het examen geschiedenis vandaag op het programma. De examenkandidaten van het Ichthus College in Veenendaal hebben zich goed voorbereid. Althans, een beetje verstand hebben van geschiedenis is wel genoeg, vindt een leerling.

"Ze hebben het hele jaar goed hun best gedaan, dus ik heb er alle vertrouwen in", vertelt docent geschiedenis Van Haut. Ook het onderwerp van het examen, de staatsinrichting van Nederland vanaf 1948 én de geschiedenis van Europa van de 20e eeuw, hebben ze volgens Van Haut goed onder de knie. "Zeker het tweede onderwerp spreekt hen wel aan, er gebeurde veel in de 20e eeuw. Staatsinrichting is wat taaiere stof".

Het plastic wordt van de examens gehaald, de examens worden uitgedeeld en de leerlingen kunnen beginnen. Sommigen hebben alleen een pen een flesje water op tafel staan, anderen brachten een heus overlevingspakket mee. Snoep en een enorme voorraad pennen -stel dat er één leeg is- kunnen sommigen écht niet missen.

De reacties op het examen lopen uiteen. Volgens de één was 'ie "supermoeilijk", de ander vond het een eitje. Het was zelfs een leuk examen, vindt een leerling. "Pittig toetsje, maar ik heb het overleefd", lacht een ander.


 

Puntuit en de examens

Elke dag reist Puntuit mét de videocamera af naar een middelbare school om verslag te doen van de examens. Je vindt hier elke dag een nieuwe examenvideo.

We plaatsen hier ook bijzondere, grappige en leuke examenverhalen. Heb jij een bijzonder examenverhaal? Mail ons! info@puntuit.nl.


 

Puntuit op WhatsApp

Wil jij regelmatig het beste van jongerensite Puntuit (voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar) op je smartphone ontvangen? Dat kan nu ook door je aan te melden bij de redactie via WhatsApp. Puntuit voegt je dan toe aan een lijst, waarna je af en toe een link naar een artikel –eentje die je gelezen/gezien moet hebben– krijgt toegestuurd.

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Examens 2018"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland