Studentenhuizen bezitten een speciaal soort schoonheid. Met briefjes overal, stapels boeken, doorleefde stoelen, en de fiets gezellig in de kamer. Hoe schoon is Huize Pi in Utrecht, een CSFR-studentenhuis waar zes studenten wonen, eigenlijk letterlijk? „Daar zijn de meningen over verdeeld”, lacht Anne Oevermans (22). „Er wordt hier wel met enige regelmaat opgeruimd, hoor. Tussendoor is het soms een bende, maar het is niet te vies om aan te pakken.”

Anne studeert Nederlandse taal en cultuur. Haar huisgenoten volgen de studies sociale geografie & planologie, diergeneeskunde, kunstmatige intelligentie en biomedische wetenschappen, en „Noom” studeert iets met een naam die niet te onthouden is. Eén van de eerste bewoners van dit pand noemde het studentenhuis ”Periphereia”, waar een diepe gedachte achter zit. Wat vooral bleef hangen, is de Griekse letter P: dat is Pi, en Pi is een onmogelijk getal. „De drie mensen die hier destijds woonden, pasten niet zo goed bij elkaar – toch ging het goed”, vertelt Anne. „Echt een onmogelijke mogelijkheid dus. Precies Pi.”

Fotograaf Anton Dommerholt nam een kijkje achter de voordeur van het CSFR-studentenhuis Huize Pi in Utrecht. Vroeger zat hier het dispuuthuis van Depositum Custodi.